Virusvarning

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
Larzzer
Medlem

Hej, tänkte testa Duplicate File men mitt virusskydd (Norton) inte bara varnade utan tog genast bort skadllig fil när jag skulle ladda ner. Känns inte bra att ni rekommenderar program och ändå är tydliga med att man måste ha eget viriusskydd. Självklart går jag inte vidare och tillåter körning av programmet men ni borde inte rekommendera program som är så potentiellt riskabla. 

Det enda som är riskabelt med programmet är att det raderar filer som du inte vill ha bortplockade.

Om du försöker ladda hem det från Fördelszonen är det ofarligt, det är Norton som ger ett falsklarm. När rutan om att Norton har blockerat nedladdningen dyker upp, klicka på informationslänken i rutan så kommer du til ett programfönster där du bland annat kan ”avblockera” filen och lägga tillbaka den så att du når den. Anledningent till att Norton bråkar är att det klassificerar innehållet i den nedladdade filen som PUP, det vill säga Potentially Unwanted Program, eller på svenska Potentiellt Oönskad Program. Norton vet med andra ord inte vad det är, men det uppfyller tillräckligt många kriterier för att kunna vara ett sabotageprogram eller virus för att Norton ska ta det säkra före det osäkra.

 


ljungknut
Deltagare

    Jag har också haft samma problem med Norton vid de två senaste nedladdningarna. Det var då My Family Tree och ett program för att ändra tidsmarkeringar i filer. Hittade inte något sätt att i Norton 360 få tillbaks filerna så det blev att istället inaktivera Auto-protect (vilket ju inte är så roligt när man ska ut på internet).

    För att återställa en fil gör man följande, men jag skulle först vilja komma med ett stycke information, en brasklapp och en varning.
    Info – Bilden är ett collage, den lilla rutan visas i själva verket vid meddelandefältet (nere till höger vid klockan) och inte samtidigt som programfönstret.
    Brasklapp – Så här ser det ut i Norton 360, möjligen kan det se annorlunda ut i exempelvis Norton Security men principen borde vara densamma.
    Varning – Eftersom detta åsidosätter själva avsikten med säkerhetsprogram, återställ aldrig program som du inte är helt säker på att det går att lita på.

    Med detta sagt, titta på bilden. I den lilla rutan klickar du på länken Visa information för att öppna programfönstret. Nere till höger i programfönstret bredvid Stäng-knappen finns tre textlänkar. Klicka på Återställ i mitten och följ instruktionerna för att hämta tillbaka den bortplockade filen.

    Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.