Dela internet via pc

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 7 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
kenroj
Deltagare

I senaste numret av PC-tidningen är det en som frågar hur man kan dela sin internetkoppling via en pc. Ni rekommenderar ett särskilt program ”Connectify”.

Varför det? Det är helt onödigt. Funktionen är ju inbyggd i Windows 10. I verktygsfältet längst till höger finns en ruta som heter Delning av trådlös anslutning. Högerklicka på den och i inställningarna så öppnas Delning av trådlös anslutning. Där kan man ställa in alla parametrar man behöver. T ex nätverksnamn, lösenord m m.

Själv använder jag den när jag är ute på fältet med en usb-sticka för mobilt bredband. Då kan man använda datorns nätverk för mobilen, surfplatta tv apparat m m. Fungerar alldeles utmärkt.

Det stämmer att det går att göra med verktyg som finns inbyggda i Windows 10. Connectify har dock fler funktioner och är allmänt tydligare att använda, det var därför som vi tipsade om det programmet.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet