Dela internet via pc

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 månader, 4 veckor sedan.
Skapare
kenroj
Deltagare

I senaste numret av PC-tidningen är det en som frågar hur man kan dela sin internetkoppling via en pc. Ni rekommenderar ett särskilt program ”Connectify”.

Varför det? Det är helt onödigt. Funktionen är ju inbyggd i Windows 10. I verktygsfältet längst till höger finns en ruta som heter Delning av trådlös anslutning. Högerklicka på den och i inställningarna så öppnas Delning av trådlös anslutning. Där kan man ställa in alla parametrar man behöver. T ex nätverksnamn, lösenord m m.

Själv använder jag den när jag är ute på fältet med en usb-sticka för mobilt bredband. Då kan man använda datorns nätverk för mobilen, surfplatta tv apparat m m. Fungerar alldeles utmärkt.

Det stämmer att det går att göra med verktyg som finns inbyggda i Windows 10. Connectify har dock fler funktioner och är allmänt tydligare att använda, det var därför som vi tipsade om det programmet.


kenroj
Deltagare

    Viss det är bra men Connectify saknar den utomordenligt viktiga funktionen att dela ut internetkopplingen om man som jag använder mobilt bredband via en usb-sticka. Funktionen finns i den kommersiella versionen men då måste man betala för den. Så därför är den inbyggda funktionen i Windows 10 bättre för det kostar inget extra att använda den om man måste använda mobilt bredband

    Det stämmer. I ditt fall verkar den inbyggda versionen passa dig bättre.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet