DNS-server svarar inte

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
Bellet205
Åskådare

 

Problem med anslutning till Internet.

 

Jag har en Laptop som använder OP-Vista.Jag försöker att komma ut på Internet och får svar att DNS-server svarar inte. När jag kollar i Nätverks- och delningscenter så har jag kontakt med min router och vidare från router till Internet. Jag har också andra datorer som har trådlös anslutning till router och Internet och där har jag inga problem, så felet måste vara i Laptoppen som det är någon felinställning.

 

Tacksam för tips som löser problemet.

 

Nils-Gunnar

 

Testa att följa dessa instruktioner hos Microsoft och se om det hjälper:

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/change-tcp-ip-settings#1TC=windows-vista


Bellet205
Åskådare

    Tack för tipset, men tyvärr kommer jag inte ut på Internet.

    Jag har försök att kabelansluta datorn och gå direkt på Telias modem. Jag har fiberanslutning men jag lyckade inte med den uppkopplingen. Är det fel på nätverkskortet eller är det något inställningfel i webbläsaren. Jag har provat både med Explorer och Chrome. Jag har också kört Malwarebyts Anti-Malware och programmet hittade några virus. Kan det vara dessa som spökar?

    Bästa hälsningar

    Nils-Gunnar

    Det kan mycket väl vara virus- och sabotageprogram som ligger bakom problemen. Eftersom varken Internet Explorer eller Chrome kommer ut på internet verkar det som att det är själva operativsystemet som är påverkat (alternativt bägge webbläsarna). Får du några felmeddelanden när du försöker komma ut på internet? Det kan även förekomma att det finns en knapp att klicka på som låter operativsystemet på egen hand försöka lösa problemet.

    Ett annat alternativ värt att testa är att byta de så kallade DNS-servrarna. Används guiden jag länkade till tidigare, och i steg 6 punkt 2 följer du instruktionerna och anger Googles DNS-servrar som har adresserna 8.8.8.8 respektive 8.8.4.4. Om skräpprogrammen har försökt, eller fortfarande försöker, styra om dig till andra servrar kringgår vi det problemet med den här lösningen. Förhoppningsvis gör det att du kommer ut på internet igen.


    wolvesdancin
    Deltagare

      Ursäkta att jag sticker in med ett par frågor, men har detta fel med din laptop nyligen inträffat plötsligen? Eller har du inte använt den på ett bra tag? Eller…..? Redovisning av alla omständigheter med anknytning till när, var och hur ett fel inträffat är ju alltid A och O vid all felsökning.

      En datoranvändare med problem som liknar dina – bl.a. hade han/hon anslutning till DNS och Internet med sina andra datorer – hamnade i råttfällan p.g.a. en rootkit. Se vidare

      http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-networking/cannot-connect-to-internet-the-dns-server-isnt/78f3b20e-1889-4978-81ed-8f74e4547546


      Bellet205
      Åskådare

        Tack för hjälpen.

        Det här datorn använde tydligen en fast DNS-serveradress som var 84.246.88.10 och jag ändrade den till att erhålla en automatisk DNS-serveradress och då hoppade Internet igång. Jag är tacksam för hjälpen jag fått.

        Denna dator har stått i ”garderoben” något år och inte har använts. Jag vet att vi hade problem med denna dator tidigare så det köpte en med Windows 7. 

        Nils-Gunnar

         


        wolvesdancin
        Deltagare

          Jaha Nils-Gunnar, först o främst bör väl Supporten och jag gratulera dig för att du fann lösningen på problemet. Och tack för att du hörde av dig. All feedback uppskattas! 

          Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.