Extra skärm stängs av vid tittande på playprogram

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  kenroj 2 år, 3 månader sedan.
Skapare
kenroj
Deltagare

Har ett obegripligt problem. När jag ska titta på ett playprogram via min laptop som har en extra skärm ansluten via hdmi, från t ex Tv 4, Comhem, C More, Viafree m m dock inte SVT Play så stängs min extra skärm av rent fysiskt dvs signalen från dator till skärmen bryts. Brytningen sker när programmen börjar eller när jag loggar in på sidan. Har naturligtvis abonnemang på dom sidorna det gäller. Få ta ut hdmikabeln och sätta i den på nytt då så fungerar skärmen igen. Skärmen är kopplad som utvidgad skärm. Obs detta gäller bara websidor med playprogram i alla webbläsare. Har provad Edge, Chrome, Opera, Firefox m m. Hur kan websidor stänga av en extra skärm rent fysiskt dvs bryta signalen till skärmen? Finns det någon hemlig signal som kan göra det. Har det någonting att göra med kopieringsskydd via hdmi? Och hur kan man komma runt det. Har inte hittat några som har samma problem på nätet med det. Borde vara fler som har samma problem.


kenroj
Deltagare

    Nu har jag forskat lite mer om detta och vet att det är drivrutinen för skärmen som inte är kompatibel med DRM. Därför så slocknar skärmen när man ska se på en sådan sida. Tar man bort drivrutinenen för skärmen så fungerar det som det ska. Drivrutinen är helt värdelös eftersom det fungerar mycket bättre utan den. Problemet är bara det att Windows lägger tillbaka drivrutinen varje gång som datorn startar. Hur kan man förhindra det? Jag vet att man kan hindra Windows från att uppdatera drivrutiner men då gäller det alla drivrutiner. Försöker man att lägga till en ny drivrutin så går inte det eftersom Windows menar att den bästa drivrutinen redan är installerad. Hur kan man installera en äldre drivrutin?

    Datorn är en Asus Laptop X540L och skärmen en Asus VA24E som inte fungerar så bra ihop med de drivrutiner som Windows installerar. Den stora frågan är varför drivrutinen inte är kompatibel med DRM? Använder en hdmi kabel. Har provat med en vga kabel och då fungerar det som det ska men utan ljud. Har även provat skärmen på en annan dator med hdmi kabel och då fungerar det. Svar önskas. Tack på förhand.

    Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.