Fel startsida kommer upp

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 10 år, 3 månader sedan.
Skapare
hjalmar10
Medlem

Trots att jag skrivit in önskad startsida på internet, kommer ständigt sidan med bl.a namnet Qvo6 upp. Har jag fått något virus i datorn? I så fall hur tas detta bort? Mycket tacksam för information!

Kjell Magnusson

Det rör sig inte om något virus, utan om en sökmotor som har tvingat sig in i din dator. Du måste ta bort den på manuell väg i din webbläsare genom att gå in i inställningarna för webbläsaren och välja en ny startsida och en ny sökmotor. Hur detta går till beror på vilken webbläsare du använder.

I Internet Explorer börjar du med att klicka på kugghjulet och välja Hantera Tillägg. Välj Sökleverantörer och markera den sökmotor du vill använda. Klicka på Ange som standard. Markera sedan Qvo6 och klicka på Ta bort.

Klicka på kugghjulet igen och välj Internetalternativ. Under fliken Allmänt ska du ange vilken startsida du vill ha. Klicka på Verkställ när du är klar.

Slutligen bör du även kontrollera de genvägsikoner du klickar på för att starta webbläsaren. I vissa fall ändras sökvägen till programmet så att det står Qvo6 (i detta fall) sist i sökvägen.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.