Google-sök dött i IE 11

Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Har Google som sökmotor i sidhuvudet på min Internet Explorer 11. Börjar jag skriva något i sökfältet dyker undertill upp förslag på den fullständiga söktext jag antas syta på. Men funktionen är helt död. Måste i satället anlita Bing. Vilket jag inte gillar. Har varit inne i tilläggen (add-ons) men får ingen ordning på problemet. 

Innan jag kommer med fler frågor och förslag – vad menar du med sidhuvudet? Syftar du på själva adressfältet eller har du en sökruta i själva ”surffönstret”, eller är det något verktygsfält som innehåller ett sökfält?


wolvesdancin
Deltagare

    Förtydligande: om vi utgår från den här web-sidan, så ser jag längst upp till vänster ett blåfärgat cirkulärt fält med en vänsterriktad, vit pil. Till höger ser man först en svagt framträdande, ofärgad cirkel med en högerriktad, likaledes svagt framträdande vit pil. Och ytterligare till höger om den pilen ser man ett horisontellt, rektangulärt fält med PC-tidningens gulröda logo samt URL-adressen http://pctidningen.se/forum/stall-din-fraga-har/

    Direkt under den svagt framträdande cirkeln med sin högerriktade pil återfinns den färgglada Google-logon och omedelbart till höger om den det tillhörande sökfältet som jag syftar på. Beger vi oss under det sökfältet är vi ju enligt min mening inte längre kvar i sidhuvudet.

    Ursäkta den närmast petimäterliknande nogrannhet som jag använt för att beskriva vilket sökfält och vilket sidhuvud jag menar.

    En bra bit längre ner hittar jag Bing-fältet som jag av någon anledning ogillar och kallar Binge Ding-fältet. Det finns ju en Dinge Bing oxå (Bo Inge), men han är politisk kommentator så honom kan vi bortse från.  

        

    Ingen fara med noggrannheten, tvärtom gör det bara saker och ting lättare. Det låter i alla avseenden som att du använder Google Toolbar som ska fungera utmärkt tillsaammans med IE11. Testa att högerklicka på Google-loggan och välj Alternativ för Google Verktygsfält…. Längst ner till vänster finns en knapp med texten Återställ standardvärden, vilket kan lösa dina problem om det handlar om någon inställning som inte är som den ska vara.

    Skulle inte det hjälpa föreslår jag att du testar att avinstallera Google Toolbar och installerade den igen, om det är någon form av filproblem det handlar om.


    wolvesdancin
    Deltagare

      Tyvärr, ingen av de föreslagna åtgärderna väcker liv i Google. 

      Högerklicka på Google-loggan och välj Alternativ för Google Verktygsfält…, och klicka på fliken Allmänt. Har du kontrollerat så att alternativen du tycker är relevanta är markeraedde, exempelvis Föreslå sökningar medan du skriver och Ange och spara Google som standardsökmotor? Det kan även vara bra att kolla så att den använder svenska Google när den gör sökningar.


      wolvesdancin
      Deltagare

        Jag har testat att högerklicka på Google-loggan och välja Toolbar Options varefter jag återställt dem till ‘Default’. Jag har prövat att byta till svenska som ‘toolbar language’ och att använda Google-siten Sweden (.se).

        Inget av det du föreslagit ger resultat. När jag irriterat sökt på PC-tidningen med kanks 50-talet ‘klickar’ fick jag uppmaningen att sluta skicka ‘vad-det-nu-var-vad-det-stod’ till Google. Så helt ‘död’ är inte sökmotorn, men svaret från den blockeras.   

        Får du några felmeddelanden (eller konstiga meddelanden i största allmänhet) när du försöker använda Google-sökningen?


        wolvesdancin
        Deltagare

          Nej, det är annars ‘tyst som i graven’ för att använda ett ‘döds’-gammalt tyskt uttryck ‘im Grab sei Ruhe, und Grab und Ruhe seien eins.’

          Ett för en IT-detektiv tydligt spår är att om jag får en träff på ett bing-sök gjort i Internet Explorer 11 och söket resulterar i en träff som hänvisar till en Google-adress, så händer inget när jag klickar på den adressen; medan ny web-sida visas när jag klickar på andra träffar. Rena censuren alltså och kan faktiskt vara skadeståndsutlösande även om det hela är ett oavsikligt sammanträffande. I USA tillämpas i samtliga delstater strikt skadeståndsansvar i sådana här fall. Den sistnämnda upplysningen var en gratis juridisk utvikning.  

          Använder du någon form av spårningsskydd eller annonsblockerare?

          Om man bortser från verktygsfältet, fungerar Google-sökningar om du använder InPrivate-läget eller startar IE utan tillägg?

          Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.