Gröna pilar och popupfönster

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
moonwriter
Åskådare

På senaste tiden dyker det upp en liten grön pil i en halvcirkel överallt när jag surfar (click to continue by couponDropDown) t o m här på PC-tidningens forum och så dyker det upp en massa popuppfönster mest på pokerspel eller någon gång datorspel när jag klickar på tex en länk på en sajt, vilken som helst, varför? Hur får jag bort eländet? Jag har som webbläsare Chrome. 

Det låter som att du har fått in ett så kallat malware-program i datorn som ligger i bakgrunden och kastar upp en massa oönskad reklam när du surfar. Testa att installera och köra programmet Anti-Malware från Malwarebytes som ligger på tidningens cd.


moonwriter
Åskådare

    Malware tar inte bort de gröna pilarna, för att de ska rensa begär de att jag ska köpa programmet. Jag vill först testa innan jag ev köper. Finns det ett annat program som tar bort Malware har testat några men det går inte att få bort dessa envisa pilar.

    Säger Anti-Malware vad det är den har hittat?

    CouponDropDown är ett kidnapparprogram som har tagit över startsidan och kanske även sökmotorn i din webbläsare. Förmodligen finns det även något program installerat i datorn.

    Börja med att avinstallera alla program som du inte känner igen. De behöver dessvärre inte heta något som innehåller CouponDropDown. Det är bara att gå igenom listan med alla program och ta bort dem som verkar misstänkta.

    Detta räcker dock inte. Nu måste du in i webbläsaren och kolla vilka tillägg som är installerade. Ta bort allt som rör CouponDropDown. Därefter måste du byta sökleverantör och ändra startsidan. Se till att ta bort allt som rör CouponDropDown från alla olika inställningar i den webbläsare du använder.

    Vänligen
    Markus Dahlberg, redaktör

    Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.