IE 11 lägger av

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

IE 11 lägger av när jag söker ladda ner en pdf-fil till min desktop med mobo Sabertooth Z77. Har uteslutande själva OS Win 7 (x64) Ultimate på en 500 GB Samsung SSD 840. Alla program ligger på en 240 GB Intel 335 SSD. Medan dokument, videor etc ligger på en ny 3 TB HDD. RAM-minne på 32 GB är Kingston Hyper KHX och grafikkortet är ett ASUS GeForce GTX760 2GB. Strömförsörjningen är helt OK från en 750 W PSU (power supply unit). Allting utom IE 11 fungerar till belåtenhet och om jag använder Chrome som web-läsare har jag inga bekymmer med att hämta pdf-filer.

Trots att jag gjort en ren ominstallation av mitt OS och av alla programmen på datorn, fortsätter IE 11 från o med första ominstallationsdagen att jäklas med mig. Det tycks vara när jag väljer bort ”Dinge” Bing som SP (search provider) och i stället väljer Google, som Microsoft sett till att IE 11 ska ”surna till” och ge mig betalt för gammal ost. Kan det vara så? Det är ju i så fall illegalt och, för att skämta litet, kunde jag kanske begära skadestånd från Bill Gates.

Slutligen, nej det är inget fel på min Adobe Reader XI och jag har tämligen gott virus- och säkerhetsskydd genom installerad operativ Norton 360 Premier Edition. Kan jag få något seriöst svar där jag inte blir ombedd att byta till Chrome?   

Det kan tyckas vara en knäpp fråga, men med ”ladda ner”, menar du då att Ppdf:en ska öppnas i webbläsaren, eller att du försöker ladda hem den och spara filen på hårddisken innan du försöker öppna den? Har du försökt att högerklicka på länken till pdf:en och välja Spara mål som… så att filen sparas på hårddisken?

 

Har du undersökt Adobes tillägg till webbläsaren? Tryck på ALT-tangenten för att visa menyraden, går in i menyn Verktyg och klicka på alternativet Hantera tillägg. Där visas de installerade tilläggen indelade efter tillverkare, kontrollera att det finns installerade tillägg för Acrobat och att de är aktiverade.

En annan sak som kan ställa till det är om det fionns flera tillägg installerade som försöker göra ungefär samma sak, så om det exempelvis Acrobat Reader, PDF Creator och PDF Viewer är installerade samtidigt kan man få konstiga effekter.

En mer långsökt förklaring kan vara vilket program som pdf-filer är associerade med. Klicka på Start-knappen och välj Standardprogram. När programfönstret dyker upp och listar alla filtyper, leta reda på .pdf och kontrollera så att filtypen kallas för Adobe Acrobat Document och är knutet till Adobe Reader.


wolvesdancin
Deltagare

    Efter att ha valt ‘Tools’ väljer jag ‘Manage add-ons’ och får då upp att datorn har två program från Adobe Systems Incorporated ‘enabled’, nämligen Shockwave Flash Object och Adobe PDF Reader, båda programmen i både 32-bitars och 64-bitars version. Jag får ingen träff när jag skriver ‘Standard Programs’ efter att ha tryckt på START-knappen. Men när jag skriver ‘Default Programs’ så ser jag att extension .pdf är associerad med Adobe Reader (Adobe Acrobat Document), vilket även gäller extensions .pdfxml (Adobe Acrobat PFDXML Document) samt .pdx (Acrobat Catalog Index). Inga konstigheter alltså.

    Och det fungerar att högerklicka på länken till pdf:en och sedan välja spara så att filen sparas på SSD:n. Då kan jag öppna den. Felet kan alltså i och för sig kringgås, men felet är ju ändå kvar, vilket visar sig i att web-läsaren är instabil och ibland stängs överraskande. Jag har funderat på om något ‘sattyg’ har nästlat sig in i datorn eftersom den i dag stängde av sig själv mitt under det jag höll på att skriva ett dokument i den. Jag har Norton 360 Premier Edition som skydd.

    Slutligen vill jag påpeka att varje gång jag skriver ett inlägg så kapas början av det bort medan det görs ett märkligt tillägg (en ‘svans’ kallar jag det) i slutet som härrör från en helt annan Fråga/Kommentar. Kan jag få bli av med ‘svansen’?   


    wolvesdancin
    Deltagare

      Med den oönskade ‘svansen’ som dyker upp i alla mina frågor och kommentarer menar jag:

      Ett samtidigt trådlöst och kabelanslutet nätverk
      Mitt OS är W7 Ultimate 64 bitar och mobo är Asus Sabertooth Z77. Jag såg ett inspirerande exempel på en felsäker internetanslutning med samtidigt användande av en kabelansluten, fast bredbandsuppkoppling (

      Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.