IE11 och Flash player

Detta ämne innehåller 8 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  kurbur 9 år, 6 månader sedan.
Skapare
kurbur
Medlem

Adobe Flash Player fungerar inte med webbläsaren IE11. Har avinstalerat och instalerat om Flash Player men det hjälper inte. Om jag byter till Chrome webbläsaren så fungerar det bra. Fungerade även bra med tidigare version av IE.

Vilket operativsystem använder du?


kurbur
Medlem

    Jag använder Windows 7 Home Edition 64 bitars


    wolvesdancin
    Deltagare

      Jag råkade ut för samma problem för några månader sedan och ”drogs med i en virvel” av alla tänkbara motåtgärder. Slutligen föll allt på plats då jag i enlighet med ett av PC-Tidningens proffs tipsades om möjligheten att göra om installationen av IE11 till en ”ren installation”. Det kan man ju inte göra genom att avinstallera IE11. Eftersom IE11 är en intregrerad del av Windows 7. Inte heller hjälper det att desaktivera eller avaktivera IE11 eftersom – även om man startar om datorn eft avaktiveringen av IE11 – det är en icke-ren installation av IE11 som återstartas. Kommer inte ihåg hur man ”klär av” IE11 till den rena versionen, men det finns säkert någon här som vet. Efter att ha utfört den proceduren så lär Adobe Flash Player fungera. Och var försiktig i fortsättningen med de tillägg till IE11 du accepterar.  

      Till att börja med är Internet Explorer 11 inte en integrerad del av Windows 7 utan en ny generation av webbläsaren som installeras i efterhand. Det var Internet Explorer 9 som var inbyggd i Windows 7 från början och resten är uppdateringar i efterhand. Det går även alldeles utmärkt att avinstallera Internet Explorer 11 om man nu skulle vilja det.

      Men nu gäller det att försöka komma på varför Flash Player inte fungerar i din IE11, Kurbur. Jag vet inte om du använde Adobes automatik för att ladda hem den nya versionen av Flash Player, men om du går till https://get.adobe.com/se/flashplayer/otherversions/ och laddar hem just din specifika version, plus att du högerklickar på den hemladdade filen och väljer att köra om administratör, fungerar det bättre då?
      Får du några felmeddelanden, eller hur yttrar sig problemet att Flash Player inte fungerar? Om du surfar till https://get.adobe.com/se/flashplayer/ och klickar på knappen Test Flash Player, visas animationen?


      wolvesdancin
      Deltagare

        Jag måste dock vidhålla att det inte går att avinstallera Internet Explorer, (IE), men måste förstås erkänna att eftersom IE 11 bara är en uppdatering, så går det att återställa IE till 10:an och möjligen även 9:an, där det dock är stopp. Det enda sättet för en användare att slippa ha IE aktiverad på sin dator är att avaktivera IE, en möjlighet som de berörda domstolarna nätt och jämt accepterade. När man löser problem så bör man tillämpa den metod som kallas Ockham’s razor.

        Det innebär att man tillgriper enklast möjliga metod för att åtgärda problemet, vilket i det här fallet utgör det ständigt men inte helt frekvent återkommande problemet att Adobe Flash player inte fungerar i IE11. Felet beror till nästan 100 procent på IE11. Inte på felaktigt handhavande vid installationen av Adobe Flash player. Att fiska efter att det skulle vara ett sådant fel som ligger bakom är enligt min erfarenhet långsökt och det ska därför inte undersökas om det faktikst är ett sådant fel som ligger bakom, förrän undersökningen av det mest uppenbara och nära till hands liggande felet kunnat antingen förklara att Flash player inte fungerar i IE11, eller gör det klart att krångligare felmöjligheter måste undersökas. Som sagt, man ska i det här läget använda den funktion som återställer IE till en helt ”ren” IE utan tillägg eller ändringar av något som helst slag. När man rensar IE på det sättet får man ofta till sin förvåning ett ”snällare” IE och, som sagt, ett IE som inte blockerar Adobe Flash player. Skulle vara intressant att av kurbur själv höra om och i så fall hur han fick rätt på problemet med Adobe Flash player.    


        kurbur
        Medlem

          Hej

          Har laddat hem Flash Player som min version och som administratör men det hjälper inte.

          Vad gäller metoden att återställa IE11 till en helt ”ren” IE11 så har jag inte prövat av den enkla anledningen att jag inte vet hur men gör återställning till en helt ”ren” IE11. Kan någon beskriva hur man gör?


          wolvesdancin
          Deltagare
            1. Stäng alla Internet Explorer-fönster som är öppna.

            2. Öppna Internet Explorer genom att klicka på ikonen för Internet Explorer i Aktivitetsfältet.

            3. Klicka på knappen Verktyg Verktyg och sedan på Internetalternativ.
            4. Klicka på fliken Avancerat och sedan på Återställ.

            5. Klicka på Återställ i dialogrutan Återställ inställningar för Internet Explorer.

            6. När Internet Explorer har ställt in standardinställningarna trycker eller klickar du på Stäng och sedan på OK. Du måste starta om datorn för att ändringarna ska börja gälla.

             
             

            kurbur
            Medlem

              Hej

              Har nu återställt IE till en helt ”ren” IE11 och nu fungerar Flash Player. Tackar alla som engagerat sej i frågan och speciellt Wolvesdancin som visat mej, en icke speciellt datkunnig,  hur men gör för att få en ren IE11.

              Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.