IE11 startar och dör

Detta ämne innehåller 14 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Jag har nu i användandet av min andra dator ett allvarligt problem med web-läsaren IE11.  Mobo är ASUS M4A78LT-M LR. CPU Athlon 2-kärnig 2.4 GHz.  Mitt OS Win7 Ultimate (x64) engelsk version.  Grafik ASUS Radeon HD 6450 2 GB DDR3. OS-disk är en 240 GB Kingston SSD. Internetanslutning är 1 meter fiberkabel mellan datorn och fiberuttaget till Bredbandsbolagets lokala LAN.

Med angivande av adressen http://se.msn.com kan jag starta IE11 som vaknar till liv under så pass lång tid att hemsidan ser någorlunda komplett ut och ger respons tre/fyra sekunder extra.  Sedan är det tvärstopp.  Datorns nätverksadapter är (6T04 – Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet N DIS 6.20), och en samtidig kontroll av trafiken över adaptern visar att denna först abrupt stälier sig på 90 och sedan alldeles strax därefter på 0.00.  Och stannar på 0.00.  En kontrollampa lyser rött när datorn är kopplad med fiber direkt in i fibernätet.  När jag kopplar loss fiberkabeln från datorn får jag betryggande nog upplysningen att jag inte är inkopplad på Internet.  ‘Device manager’ visar inga gula utropstecken och säger att jag har de senaste drivrutinerna för nätverksadaptern.  Som grädde på moset går det hur elegant som helst att använda webbläsaren Chrome i st. f. IE11.

Det är ingen idé att tipsa mig om att man medan IE11-fönstret ännu är aktivt snabbt kan trycka på Alt-tangenten och sedan på Tools.  Så långt kommer jag, men även om jag hinner trycka på något av alternativen under Tools – som t.ex. Egenskaper – låser sig IR11 med den välbekanta lilla ringen svävande i skärmbilden.  Hur jag än har testat att söka upprätta varaktig kontakt med msn.com så kommer efter ett tag meddelandet att det inte går att nå msn.com.

Efter manuell omkoppling till annan dator av fiberkabeln som sitter i fiberuttaget till Bredbandsbolagets LAN, så uppstår alls inga svårigheter med att nå vare sig http- eller https-adresser.  Nu är denna andra dator betydligt kraftfullare än den som inte kan använda IE11.  Jag vill påstå att den datorn ständigt är föremål för åtgärder påkallade av exemplariskt säkerhetstänkande.  Men ändå så lägger IE11 av även på den datorn p.g.a. instabilitetsproblem.  Det går t.ex. inte som jag beskrivit i annat inlägg, att med IE11 från webbsida hämta pdf-fil som öppnas vid hämtningen. Jag får lägga pdf-filen på min OS-disk

Microsoft ägnade ju förr intresse åt att berätta hur man reparerar resp. ominstallerar IE 7, 8 och 9.  Men har valt att inte fortsätta den traditionen. 

Nå, det viktiga för mig är att få tips om hur jag ska bemästra det här problemet med att jag i den första datorn inte alls kan använda IE11 som webbläsare.  Att gå över till annan webbläsare är en teknisk lösning.  Men i mitt perspektiv är det ingen praktisk lösning.

En önskedröm hade varit att varje edition av IE utgavs tillsamman med en på CD/DVD-skiva nedladdningsbar ‘reparationssats’, som automatiskt både fräschade upp och reparerade IE.   

Eftersom det fungerar med en annan dator och med Chrome verkar det som att det är problem specifikt med Internet Explorer. Har du testat att med Chrome (eller någon annan fungerande webbläsare) testat att besöka Microsofts ttjänst för att lösa problem med Internet Explorer? Lösningar som har att göra med att webbläsaren är instabil och kraschar kan du hitta på http://support.microsoft.com/mats/ie_performance_and_safety/sv, annars kan du besöka http://support.microsoft.com/fixit/ och klicka på knappen Internet Explorer för att få en rad andra problembeskrivningar (och förhoppningsvis lösningar) presenterade för dig.


wolvesdancin
Deltagare

    testat att med Chrome besöka Microsofts tjänst för att lösa problem med Internet Explorer.  Jag har försökt med lösningar på http://support.microsoft.com/mats/ie_performance_and_safety/sv
    som har att göra med problemet att webbläsaren är instabil och kraschar,
    och jag har besökt http://support.microsoft.com/fixit/ och klickat på knappen Internet Explorer för att få en rad andra problembeskrivningar presenterade för mig.  Och jag har uppdaterat samtliga 66 drivrutiner i hårdvaran. Ingenting av detta fungerar.

    Men jag har successivt blivit alltmer övertygad om att det här strulet kan bero på att brandväggen i min Norton Antivirus blockerar IE-trafiken?  Halvt om halvt belägg för att Norton kan vara den skyldige fick jag när jag stängde av Nortons web-intrusion-skydd.  Då kom IE:s websida se.msn.com upp lite segt men utan problem på skärmen. Men så snart jag sökte använda Bing eller Google som sökmotor låste sig förbindelsen (webpage not responding).

    För det första så hittar jag inte brandväggsinställningarna i Norton Antivirus.  Och för det andra så vet jag inte hur jag ska ge IE ”fri lejd” genom brandväggen. 

    Symantecs produkter kan vara lite övernitiska ibland.

    Starta Internet Security 2014 och klicka på Inställningar. Nere i programfönstret, till vänster om OK-knappen, finns alternativet Alla till standard. Den återstället hela programmet till dess grundinställningar. Om inte det hjälper kan jag verkligen rekommendera att du tar kontakt med Symantecs kundsupport (https://support.norton.com/sp/sv/se/norton-core/current/contact). Det går till exempel utmärkt att chatta med dem om du sitter vid datorn, och om det behövs kan de även med din tillåtelse ta över datorn kolla upp minsta detalj och regel i brandväggen så att det är rätt inställt.


    wolvesdancin
    Deltagare

      Jag har utan resultat återställt Internet Security 2014 till dess grundinställningar. Internet Explorer startar men fryses/stängs omedelbart. Beslöt att innan jag kontaktade Symantec-supporten skulle jag testa med att köra i felsäkert läge med networking. Och där fungerade Internet Explorer 11 väldigt snällt o snabbt. Kan det vara så, att när Win7 (x64) i felsäkert läge laddar en minimistart, så är inte det program inkluderat som blockerar Internet Explorer? Hur ska man i så fall kunna pricka in vilket program som är det skyldiga? 

      Bra utforskat. Då finns det en annan sak vi kan testa. Stryck på Win-tangenten och sök efter Internet. Då ska bland annat alternativet Internet Explorer (inga tillägg) dyka upp. Starta det alternativet och se om webbläsaren fungerar. Den har ju fortfarande inte fullständig funktionalitet eftersom den inte startar några tillägg, men om den fungerar nu men inte när du startar ”som vanligt”, då blir nästa steg att gräva bland tilläggen och se om vi hittar boven.

       

      Ett mer ovidkommande tips: Avslutningen på dina inlägg som inleds med ”Ett samtidigt trådlöst och”, det borde vara din profilsignatur. Om du klickar på Mitt konto kan du redigera eller ta bort den texten om du inte vill att den ska dyka upp i dina inlägg.


      wolvesdancin
      Deltagare

         

        Jag har som sagt utan resultat återställt Internet Security 2014 till dess grundinställningar. Internet Explorer startar men fryses/stängs omedelbart. Beslöt att innan jag kontaktade Symantec-supporten skulle jag testa med att köra i felsäkert läge med networking. Och där fungerade Internet Explorer 11 väldigt snällt o snabbt. Kan det vara så, att när Win7 (x64) i felsäkert läge laddar en minimistart, så är inte det program inkluderat som blockerar Internet Explorer? Hur ska man i så fall kunna pricka in vilket program som är det skyldiga?

        Jag har nu en del information som kanske kan vara användbar. När jag på netrenderer.com/index.php testar med IE 11 och URL se.msn.com får jag inget felmeddelande, utan IE:s websida syns som den ska i sitt fönster.

        Men så snart jag startat IE11, så lägger IE av och jag får meddelandena ”Internet Explorer is not responding” och ”msn.com is not responding”.

        Jag har kört programmet IEtester som finns på http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage

        Får då felmeddelandet ”unable to get property ‘parent-Node’ of undefined or null reference”.     


        wolvesdancin
        Deltagare

           

          Jag såg tyvärr inte ditt senaste tips innan jag hann få iväg mitt senaste svar.  Nu har jag i alla fall på din inrådan kört IE 11 utan add-ons och då fungerar IE alldeles utmärkt.

          Alltså är det ett tillägg som är boven.  Eftersom jag inte gärna vill inaktivera alla tilläggen på en gång, antar jag att jag måste inaktivera vart och ett av dem och varje gång testa om IE (med tillägg) börjat fungera?

          Tilläggsfråga: När jag på min andra dator vill köra IE 11 utan add-ons, så får jag i det fönster som kommer upp beskedet att jag, för att kunna fortsätta till min hemsida, måste trycka på min Home-button. Vad är detta för något? Home-button?

          Jag skulle säga att det är rätt tänkt men tvärtom – jag skulle testa att stänga av allihop och aktivera dem ett efter ett tills det kraschar. Då skulle jag stänga av det sista som får webbläsaren att krascha, och därefter fortsätta att aktivera resten ett efter ett och se om fler kraschar.

          När man vet vilket/vilka som krashcar skull ejag stänga av alla igen, och ett efter ett enbart testa det som kraschar. Om det fungerar då, då är det en kombination där ett eller flera tillägg inte fungerar med varandra.

          Det första jag skulle göra är dock att avinstallera och plocka bort sådana som jag inte använder eller tror att jag kommer att använda. Det kanske inte får webbläsaren att fungera bättre i sig, men det blir färre att arbeta med i felsökningen..

           

          Angående signaturen – när du ändrar din signatur ändras den även i redan publicerade inlägg, så det spelar ingen roll att du ändrade det i efterhand.


          wolvesdancin
          Deltagare

             

            Visserligen fungerar varianten ‘IE 11 utan tillägg’ när jag skriver in adressen se.msn.com (Home-tangenten har inte den funktionen på min dator). Men när jag tar bort alla tilläggen under Tools – Manage addons – så fungerar inte ‘ordinarie’ IE 11.

            Ja, d.v.s. det går inte att deaktivera tilläggen DefaultTabBrowserActiveX Class’ och ’DefaultTab Browser Helper’.

            Hur ska man få ordinarie IE 11 att bli analog med varianten IE 11 utan add-ons? Dom är väl inte olika på annat sätt än vad gäller add-ons?

             

             

             

             

             

             

            Tillägget DefaultTabBrowserActiveX Class, kommer det från Search Results, LLC?


            wolvesdancin
            Deltagare

              Ja, båda tilläggen ‘DefaultTabBrowserActiveX Class’ och ’DefaultTab Browser Helper’ kommer från Search Results, LLC.

              Det är ett annonsprogram som kapar webbläsaren för att kunna visa annonser, och brukar ställa till med en hel del besvär med sökmotorer och surfande i allmänhet. Det kanske inte är ensamt orsaken till alla dina IE-problem, men det borde ligga bakom en hel del av dem.

              När du var inne i felsäkert läge, testade du att köra fullständiga sökningar med Norton 360 och antimalware-program?

              Oavsett om du gjorde det eller inte, tanka hem och installera Microsoft Safety Scanner (http://www.microsoft.com/security/scanner/sv-se/default.aspx) som ett extra komplement, starta datorn i felsäkert läge, och kör så kompletta genomsökningar av allt du har – Norton 360, Malwarebyte’s Anti-Malware, Microsoft Safety Scanner, allt du har. Om inte det hjälper får vi ge oss ut på manuell klappjakt.


              wolvesdancin
              Deltagare

                Du säjer att ”om inte det hjälper så får vi ge oss ut på manuell klappjakt”. Ja, det hjälpte alltså inte. Web-sidan (URL se.msn.com i IE 11) kommer upp snyggt och snällt, men varje ansats till kommunikation med annan adress får den att förlora kontakten med se.msn.com. Eller om jag på försök använder den i IE av mig ”integrerade” Google-sökmotorn så slocknar den då aktualiserade google-adressen. Men genomgående har jag använt en ‘naken’ IE 11 utan add-ons.

                Datorns OS är Win7 (x64) och mobo är, som jag väl nämnt, M4A78LT-M LE, som det säkert inte finns alltför många kvar av i drift hos dem som ställer krav på mer än mediokra prestanda. Jag menar, att Microsoft väl testar sina regelbundna uppdateringar av Win7 på de vanligaste moderkorten, så att uppdateringarna inte ställer till oväntade och ovälkomna effekter.

                Det är nämligen just vad jag har en ganska stark misstanke om, att just detta har inträffat. Antagligen kan man inte skylla helt o hållet på den uppdatering jag anser skum, utan det beror väl på vilken hårdvara och mjukvara jag själv valt att ‘bygga in’ i min dator.

                Jag sitter nu vid en annan dator och den aktuella datorn är stängd för kvällen. Så jag har inte de exakta uppgifter ännu som jag kan ta fram om vilka Windows Update-uppdateringar det rör sig om och när dom gjordes.

                Det är på följande omständigheter jag grundat mina slutsatser om att Windows Update-uppdateringarna är ‘boven’. Den aktuella datorn har stått ostartad någon månad.

                Anledningen är att jag grunnat på bästa sättet att lösa problemet med att inte använda OS-disken, en SSD på 240 GB, att rymma det bibliotek och andra ”förvaringsutrymmen” som Win 7 annars placerar på disk 0.

                Jo, jag vet att nr 9 av årets PC-tidning på s. 76 har ett tips om hur man förfar när man har platsbrist på den HDD (eller SSD) där OS ligger och har införskaffat en ny, större HDD. Tipset är ju närmast genialt, ty genom endast några enkla knapptryckningar, så flyttas mappar med innehåll från OS-disken till valfri annan disk.

                Vad jag grunnat på är vad man skrivit i en lång artikel på engelska om den alternativa utväg som finns. Och själv har jag grunnat på om inte möjligheten att skapa ett eller flera nya bibliotek är lösningen för mig. Jag har nämligen gott och väl över 300.000 dokument- och pdf-filer och en hel del foton på hårddiskar av vilka vissa är externa.

                Nå, den problematiken kanske vi ska vänta med att ta tag i nu. Meningen är ju att jag behåller i fokus, att min Internet Explorer 11 inte fungerar. När jag tyckte att jag fastnat i funderingarna om bibliotek osv. så startade jag för c:a 2 veckor sedan den aktuella datorn igen, och nu erinrar jag mig att då fungerade ju IE 11 utan problem. Jojomen! Jag vet, det borde jag kommit på från början!!

                Hur som helst så körde jag Windows Update och fick träff på kanske 6 à 7 uppdateringar markerade som viktiga. Varav en misslyckades och fick göras om. Och, si, då fann jag till min ilska att IE 11 lagt av och var heldöd.

                Jag tänkte att ”nu har Microsoft gjort en jättetabbe som dom snart får höra talas om, så det kommer säkert snart en uppdatering som upphäver felet.” Och det kom en uppdatering, men inte hade den nån effekt på den livlösa IE 11:an.

                Jag tog mig en hastig titt på vilka program och drivrutiner som kommer att försvinna om jag gör en återställning av datorn till den återställningspunkt som skapades innan de aktuella uppdateringarna gjordes. Och det är inte så få inte. Sammanlagt ett drygt tjugotal.

                Och illa är att jag inte varit så noga med att anteckna nycklarna, eftersom jag vanligtvis kan lita på de backuper jag gör med Acronis True Image 2014. Heder åt Acronis som. liksom Nero, håller reda på mina programnycklar till de program jag köpt av dem. Det finns väl ett program du kan ge tips om som jag kan köpa för sådär max 200 kr och som tar reda på programnycklarna även till Win 7?

                Konstateras kan alltså att alla hittillsvarande ansträngningar ägnade åt att utan återställning få liv i IE 11:an igen, har varit och är fortfarande mycket angelägna.          

                Om du misstänker att det är en uppdatering som ligger bakom problemen, då måste jag tyvärr skicka dig vidare till Microsofts utmärkta support (http://support.microsoft.com/get-support/more/), de kan allt om uppdateringsproblem.

                 

                För att hitta serienummer för program som är installerade på datorn kan testa gratisprogrammet Belarc Advisor (http://belarc.com/free_download.html). Det har fått goda omdömmen, men eftersom jag inte har använt det själv kan jag bara hänvisa till det med varningen att använda det på egen risk.

                Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.