Internet Explorer

Detta ämne innehåller 57 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  clabo48 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Av någon lustig anledning startar Internet Explorer automatiskt utan min vetskap. När jag tar fram Aktivitetshanteraren så är det igång 3 sessioner Explorer. Under MsConfig finns ingen autostart. Varifrån startar dessa program?

Att det finns flera sessioner under Aktivitetshanteraren behöver inte vara något speciellt, så det kan vara helt normalt.
Det finns (tyvärr) många olika sätt att får webbläsare att starta automatiskt, bland annat via registernycklar, Autostart (där du redan har kollat), Autostart-mappen med flera. Det behöver inte ens vara under ditt användarkonto, utan det kan vara en inställning som ligger under de konfigurationer som delas av alla användare på datorn.
En annan vanlig anledning är att det egentligen inte alls är att webbläsaren startar ”av sig självt” utan att det har kommit in annonsprogram i datorn, och att detta program försöker visa annonser genom att starta webbläsaren och anropa en hemsida med reklam.
Har du testat att köra Malwarebytes’ Anti-Malware i felsäkert läge?


wolvesdancin
Deltagare

    Det verkar ändå som om det möjligen skulle finnas ett verktyg med vilket du kan få stopp på ett automatstartat IE. Det finns att hämta på

     https://technet.microsoft.com/en-ca/sysinternals/bb963902.aspx

    och verktyget är användbart förutsatt att det är kompatibelt med ditt OS. Om verktyget säjs bl.a. att ”Detta verktyg, som ger den mest omfattande kunskapen om ursprunget till auto-startade program som dyker upp på din skärm, visar vilka program som är konfigurerade för körning under uppstart eller inloggning i systemet, och visar dig den ordning i vilken Windows sätter igång dem. Verktyget inkluderar autostartprogrammen i Startmappen, Run, RunOnce och andra registernycklar. Du kan konfigurera verktyget Autoruns att visa andra platser, inklusive Explorer shell-tillägg, verktygsfält, Browser Helper Object, Winlogon anmälningar, automatiska start tjänster och mycket mer. Autoruns går långt utöver verktyget MSConfig som medföljer.”

    Verktyget och artikeln om det är publicerat d. 11 september 2014, så det verkar vara tillräckligt modernt. 

    Om verktyget trots allt skulle vara inkompatibelt p.g.a. att det är för gammalt, borde det finnas en modernare version som PC-Tidningens support möjligen skulle kunna stå till tjänst med att lokalisera. 


    clabo48
    Deltagare

      Det finns ett internet Explorer 11 i datorn men detta använder jag ALDRIG. Det är länge sen vi gick skilda vägar. Där finns bla det där hemska Websearcher som förgiftade min Firefox. Jag använder Win7 64 bitars. Jag prövade avaktivera Explorer från hanteraren och då försvann hela tracen längst net där där avslut m m ligger. Det verkar vara nån slumpgenerator som jävlas med mig. Just nu har jag ingen störning av Explorer. Iblamd gär dtorn segt och jag kan få upp felruta om att Explorer slutat fungera. Jag vågar nästan inte ladda hem såna här lösningsprogram då de flesta verkar vara fejk. Brukar Googla och läsa och blir där ofta varnad.


      clabo48
      Deltagare

        Helt plötsligt började datorn prata och reklam strömmade ut. Något som hette IFORM|bonniershop och något som hette cdn.usersyncads.com låg uppe. Nu har jag 3 sådas sigor uppe och en tom. Varifrån kommer detta? Var ut på FB och tittade på en film. Kan det komma därifrån. Hur undviker man och hur får man bort det?


        wolvesdancin
        Deltagare

          Ditt svar väcker fler frågor än svar. Vad menar du med att ”det finns ett [Windows] Internet Explorer 11 i datorn” som du aldrig använder? Är det denna Windows Internet Explorer 11 som autostartar så används den ju av datorn, vilket är vad vi här måste fokusera på. Vad du som användare vill eller inte vill är ju bara bestämmande för syftet med de ändringar du ber om råd att uppnå. Du kunde ju i o f sig ha avstått från att med Windows Internet Explorer 11 (WIE11) uppdatera din Win 7, 64 bitars (Ultimate, Professional eller vad har du???).

          Eftersom du visar sådan antipati gentemot WIE11 antar jag att den slunkit med bland alla andra uppdateringar som du fått via Windows Update.

          Att avaktivera WIE11 är inte samma sak som att avinstallera WIE11.

          Har du satt WIE11 som din standardwebbläsare? Om inte, vilken webbläsare har du aktivt valt ska vara din standardwebbläsare?

          När du skriver att du ”vågar nästan inte ladda hem såna här lösningsprogram då de flesta verkar vara fejk. Brukar Googla och läsa och blir där ofta varnad.”

          Det kan stämma att dina erfarenheter ger dig grund för att med statistisk måttstock göra det citerade uttalandet om sådana program i allmänhet. Men som bekant gäller enligt de matematiskt statistiska lagarna inte statistiken det enskilda programmet när det är ett gratisprogram på vars nedladdning inte hakats på s.k. potentiellt oönskade påhängsprogram och det dessutom förekommer på en webb-plats som åtnjuter högt anseende för sin seriositet. Där får du nämligen ingen Google- eller annan varning.

          Har du som sig bör gjort en klon av ditt OS medan det fungerade klanderfritt? Då bör du absolut ersätta ditt nuvarande korrupta OS med användandet av din klon och din dator blir som ny.

          Har du ingen klon? Har du då skapat ett sådant Återställningsutrymme på din OS-disk (gärna c:a 70 GB) som ger rum för så många av alla de återställningspunkter som skapas varje gång som Windows Update gör en uppdatering, att du kan gå tillräckligt långt tillbaka bland återställningspunkterna för att återställa din dator i sådant skick där du återfår fullgod kontroll över den.

          Om du inte förberett någon av dessa lösningar och du inte vill testa det av mig föreslagna programmet, trots att det är enkelt att avinstallera det effektivast möjligt genom att du innan installationen skapar en återställningspunkt och efter installationen vidtar den enkla åtgärden att du återställer datorn till den skapade återställningspunkten. Ja, då finns nog inget annat råd att ge dig än att du först säkerhetskopierar dina datafiler (dvs. alla dokument-filer, som t.ex txt-, doc-, docx-och pdf-filer, samt foton, videor, musik-filer m.fl. datafiler). Samt därefter gör en nyinstallation av ditt Win 7-OS. Observera att vart och ett av alla program som inte ingår i ditt OS, men du hittills installerat i ditt OS, måste installeras på nytt om du vill fortsätta använda dem. Om de är program du betalt för så se till att skriva ner licensnyckeln för vart och ett av dem.

          Och var medveten om att om det skulle gå troll i din dator när du söker följa nu givna instruktioner, så kan ingen göras ansvarig för dessa troll. Lycka till!  

              


          clabo48
          Deltagare

            Jag använde förr i tiden Explorer men fick ibland problem med den så jag började använda Firefox och den fungerar. Firefox är min standardläsare. Något som jag inte tänkt på är vad datorn använder vid uppdateringar. Jag har köpt dator och programvara helt legitimt och den uppdaterar sig automatiskt när jag stänger den på kvällen. Går det att avaktivera så vore det det bästa. Jag vet inte om det används av datorn. Jag använder ALDRIG Explorer 11 frivilligt. Det verkar som skräpet kommer om man tittar på nån film på FB. Enda problemet är att det ligger och tär på minnet. Jag har upptäckt att datorn arbetar väldigt långsamt ibland och då torde det vara detta som belastar arbetsminnet. Vars läggs skräpet man får in vid titt på FB? Får försöka låta bli dessa filmer om katter m m. Körde malware och då blev det lugnt ett tag. Sen har vi nu problem med ström som kommer och går. Har haft AVG free men tagit bort det och ersatt med Avast som tidningen rekommenderar.

            Clabo48, om jag har uppfattat saken rätt så använder du Firefox och har Firefox inställd som standardwebbläsare, men vad det nu är som stället till problem så använder ”det” Internet Explorer för att visa en massa skräp?


            wolvesdancin
            Deltagare

              Sedan du avakiverat WIE11 så är det Windows Internet Explorer 10 (WIE10) som din dator nu använder och det kan inte du förhindra annat genom än att ändra den KONFIGURATION enligt vilken den arbetar. Den automatiska uppdateringen bör du inte avaktivera – då får du snabbt svåra problem lika säkert som ett brev på posten (var förr i tiden).

              Anledningen till att det nu är Windows Internet Explorer 10 (WIE10) du har i datorn? Genom att du avinstallerat WIE11 har du tagit ett steg bakåt till 10-an. Du kan om jag kommer ihåg rätt gå tillbaka ännu ett steg, nämligen till 9-an.

              Ström som kommer o går? På engelska kallas spänningsbortfall i det elektriska kraftnätet för ”Power failure”. Du menar alltså att spänningen varierar. ”Ström” är en helt felaktig beteckning som för 100 år sedan blev en ”folklig” beteckning på elekrisk kraft.

              Du bör klaga hos ditt kraftbolag på att det bara ger dig som abonnent 70- eller 60-procentig tillförlitlighet hos den genom abonnemanget garanterade spänningen. Dräm till med att du vill ha abonnemangsavgiften reducerad i motsvarande grad. Ställ samma krav på det bolag som tar ut avgift av dig för att i sitt ledningsnät ”forsla” den elektriska energin (räknad i kilowattimmar) hem till dig. Problemet med svajspänning löser du enkelt med ett spänningshållningsaggregat, t.ex. Trust UPS PW-4080T för 800 kr som du kopplar mellan datorn och vägguttaget. Och som även ger kraft åt datorn en stund sedan totalt spänningsfall inträffat.  Finns att köpa hos Kjell o C.

              Och jodå, det har gått hem hos mig vad du pratar om. Det framgår allt tydligare att du har en massa sådant typiskt skräp i din dator som man får om man tror att det mesta ska sköta sig själv. Av ditt sätt att undvika ens beröra de råd jag givit dig måste jag dra slutsatsen att du – utan att jag därför vill tala respektlöst till dig – föredrar att odla en förutfattad mening om dina datorproblem, problem som väckt din aversion och som du bara tycks vilja prata av dig. Ännu en gång drar jag huvudpunkterna i mina råd: 

              1. Använd den klon du bör ha! Har du inte följt rekommendationerna i PC-Tidningen om att skapa en klon får det skrivas på ditt slarvkonto att du inte skapat en sådan.

              2. Använd en effektiv återställningspunkt.

              3. Om du varken har förberett dig för alternativ 1. eller 2. återstår en nyinstallation.

              4. Om du ej heller vill utföra 3:an föredrar du alltså status quo vilket garanterat snart blir ett före detta status quo. 


              clabo48
              Deltagare

                Jag har inte tagit bort nån IE11 utan det är den som fladdrar hit och dit. Ena minuten så hör jag om hjätproblem som talar och när detta har skett ett antal gånger så dyker rutan upp som säger att Internet Explorer har slutat fungera… Stäng program. Nu ska jag låta denna ruta vara få se om det fortsätter. Jag har använt både Malware och Avast men det hjälper inte. Frågan är var skräpet hamnar? Går inget via Firefox. Detta problem har uppträtt sista dagarna och då har ingen uppdatering av win7 skett. Kan inte förstå hur uppdateringar kan få såna här konsekvenser. Vad händer om man inaktiverar IE11? Står det någon annan funktion? Vad gäller den elektriska strömmen så har det bara varit de sista dagarna och beror på snömängder som tynger ledningsgatorna. I övrigt har vi bra elnät, men nu är det kopiösa mängder snö då det snöar varenda dag. Men det kan då inte vara boven i detta fall. Säger inte cdn.usersyncads.com er något?


                wolvesdancin
                Deltagare

                  Äntligen har du sagt något som är relevant i sammanhanget. Nämligen att det eller de problem du talar om dök upp för BARA några dagar sedan – ja för så kort tid sedan att inga uppdateringar gjorts av Win 7. Alltså är det ingen av Windows Update åstadkommen uppdatering som orsakat att du fått snömos i din dator, utan det är din dator som själv har släppt in något malware eller virus eller trojan eller något annat ***ware. Du har kanske fått en hacker i din dator som ”hyresgäst” som finner det väldigt skrattretande att han kan köra pennor med dig.

                  Alltså: DÅ SKA DU NATURLIGTVIS TILLFÄLLIGT AVBRYTA DIN KONTAKT MED INTERNET OCH SNARAST DÄREFTER ANVÄNDA DIG AV DEN ÅTERSTÄLLNINGSPUNKT SOM WINDOWS UPDATE SKAPADE VID DEN SENASTE UPPDATERINGEN AV DIN WIN 7 OCH – SEDAN DU GENOMFÖRT DEN ÅTERSTÄLLNINGEN (UTAN ATT INGRIPA I FÖRLOPPET INNAN DATORN ÄR FÄRDIG MED DET) – HAR DU GARANTERAT BLIVIT AV MED DET DU KLAGAR PÅ.

                  Du har påstått att du ”prövade avaktivera Explorer från hanteraren och då försvann hela tracen längst net där där avslut m m ligger”. Om du verkligen avaktiverade den eller ej kan vi lämna därhän. Om du avaktiverar/avinstallerar WIE11 så går du kräftgång genom att då blir WIE10 din andrahandswebbläsare. Du envisas med att skriva att du ”har använt både Malware och Avast men det hjälper inte”. Nej och du har väl inte heller förespeglats att det skulle råda bot på dina problem? Eller hur? Jag tycker att vi avslutar den här tråden med att konstatera att du inte ens på den koncisa fråga som PC-tidningens Support ställt kan förklara vad du menar med att du använder Firefox och har Firefox inställd som standardwebbläsare, men vad det nu är som ställer till problem så använder ”det” Internet Explorer för att visa en massa skräp? 

                  Wolvesdancin, lugna ner dig och dämpa tonen. Nu!

                  Clabo48, kan du mycket väl ha kommit med det viktigaste spåret i jakten på lösningen när du skrev ”cdn.usersyncads.com” tidigare, vilket är skräpprogram som gör exakt det du beskriver (bland annat). Det är ett relativt lömskt skräp, men om vi börjar i ena änden arbetar oss framåt så ska vi se om vi inte kan råda bot på det.
                  1. Högerklicka Aktivitetsfältet och välj Starta Aktivitetshanteraren. Välj fliken Processer och klicka på knappen Visa processer för alla användare. I listan letar du reda på en process som ska heta något i stil med cdn.usersyncads, klicka på den därefter på knappen Avsluta processen.
                  2. Klicka på Windows-knappen, sök efter och starta Avinstallera ett program. Även i denna lista borde det finnas ett program som heter något i stil med cdn.usersyncads, så avinstallera det eller de programmen.
                  3. Sedan är det dags att städa bort skräpet från webbläsarna (både Internet Explorer och Firefox, för att vara på den säkra sidan).
                  Starta Internet Explorer, klicka på kugghjulet uppe i högra hörnet och välj Tillägg. Klicka på var och en av de olika tilläggstyperna som räknas upp i vänsterkolumnen (Verktygsfält och tillägg, Sökleverantörer med flera) och leta efter sådant som kan ha med cdn.usersyncads att göra, eller sådant verkar besynnerligt. Inaktivera och kasta ut dessa besynnerligheter. Under tilläggstypen Sökmotor, se till att den valda sökmotorn är en du litar på, och radera alla andra. Stäng därefter Hantera tillägg.
                  Klicka på kugghjulet igen och välj Internetalternativ. Under fliken Allmänt ser du till att startsidan är en startsida du litar på, och klickar på Verkställ.

                  Starta sedan Firefox, klicka på Meny-knappen längst upp till höger och välj Tillägg. Inspektera dina installerade tillägg och kasta ut alla som verkar besynnerliga. När det är gjort, kontrollera också och du kan behöva byta startsida och sökmotor även i Firefox. När detta är gjort stänger du Firefox.

                  Nu skulle jag köra dina säkerhetsprogram igen, eventuellt även kompletterat med programmet Spyhunter (http://www.spyhuntersoftware.com/se/antispyware.html).


                  clabo48
                  Deltagare

                    Tack PC-tidningen support för att ni tar mig på allvar och inte bara spyr galla över mig. Jag är ingen nybörjare och ingen expert och jag har vid tidigare tillfälle fått god hjälp av er med konstruktiva diskussioner. Förra gånger var det nåt websearch som ni hjälpte mig med. Nu såg jag att startsidan i verktyg hade ändrat startsida vilket jag ändrat och nu skall jag starta om datorn I aktivitetshanteraren så finns länkarna under program och där går de inte ta bort. Idag heter programmen http://js.adssyncusers.com/?s=25381 – Internet och sen ser jag inget mer och en annan.. lp.sharelive.net… Däremot finns inget i kontrollpanelens Avsluta program. Till slut ballar explorer ur och felrutan ”Internet Explorer har slutat fungera”—Stäng program. Om den rutan får ligga uppe och inte avslutas så upphör ju eländet.

                    Ett av trasslen med cdn.usersyncads.com är att det öppnar upp för att ladda hem andra skräpprogram. Det är därför som det kan visas olika program och processer vid olika tillfällen, och det är viktigt att så att säga stänga dörren för att utrensningen ska kunna bli effektiv.
                    Däremot blir jag lite förvirrad av ”kontrollpanelens Avsluta program”, är det Avinstallera program du syftar på?


                    clabo48
                    Deltagare

                      Nu har jag ändrat startsidan i Firefox och varit in på Explorer och tagit bort alla sök utom google. Tilläggen går inte att ta bort. De var inaktiva. Lika fullt fortsätter dessa reklamavsnitt att starta. Inget hjälper. Jag känner mig uppgiven. Hittar inte boven i Explorer. Nu heter den js.adssyncusers.com igen. Den hittar jag ingenstans. Nu är det reklam om köttbullar, iblan kommer Christer Ulfbåge och pratar om hjärtprolem…Puh… Rutan med Stäng program kommer upp efter ett tag och det verkar som Explorer lägger av. Om man inte stänger den…då är det lugnt. Jag har vadrat omkring i Explorer och där är det mitt hatprogram websearchers som tagit kontrollen trots att ett annat program är startsida. Nu kommer jag inte ihåg hur vi dräpte denna sida. Vi gjorde det tillsammans i Firexfox men jag kommer inte ihåg hur vi gjorde.


                      clabo48
                      Deltagare

                        Nu tror jag att jag hittatat felet i Explorer, men problemet är att jag inte kan ändra startsidan. Jag tittade på problemet jag hade i Firefox men jag får inte ändra i IE utan att vara administratör. Jag kan ladda programmet som admin men då hittar jag inte egenskaper. Hur får jag datorn Aministrativ innan jag högerklickar. Jag kommer inte ihåg.

                        Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.