Internet stop

Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
hakela
Åskådare

Plötsligt kommer vi inte ut på internet. Kommer ut på e-mail. Har Norton och de sa att jag skulle avinstallera och installera på nytt. Går inte att avinstallera. Kommer inte in på Google Crome heller. Vad göra ?


wolvesdancin
Deltagare

    Menar du att du vill avinstallera ditt Norton antivirusprogram för att sedan installera det på nytt? För att kunna göra det måste du ha produktnyckeln till hands om du inte redan har produkten registrerad på ditt Nortonkonto.

    Har du skaffat dig ett Norton-konto?

    Gå till

    https://support.norton.com/sp/sv/se/home/current/solutions/kb20090708112600EN_EndUserProfile_sv_se

    och följ anvisningarna där.

    När det så gäller avinstallationen av din Nortonprodukt är det viktigt att veta om du har bara en Nortonprodukt installerad på din dator. Det finns nämligen ett verktyg som används för att avinstallera alla Norton-produkterna på en gång ifrån en dator.

    Har du alltså bara en Nortonprodukt installerad, så gå till

    https://support.norton.com/sp/sv/se/home/current/solutions/kb20080710133834EN_EndUserProfile_sv_se

    och följ de instruktioner du får där.

    Sedan startar du om datorn och installerar din Norton-produkt på nytt.

    Löste dessa åtgärder alla dina problem? 


    hakela
    Åskådare

      Eftersom jag inte kommer ut på Internet med den datorn det gäller så går det inte att hämta ngt via nätet.


      wolvesdancin
      Deltagare

        Naturligtvis. Jag förutsatte tyvärr felaktigt att du kände till att om det är Norton-produkten som hindrar din åtkomst till Internet, kan du inaktivera delar av Norton (antivirus+brandvägg) för att skapa provisorisk åtkomst till Internet. Ber om ursäkt för mina förutfattade meningar.

        Gå alltså in på Norton-inställningarna och deaktivera dem. Detta är en nödåtgärd som Norton möjliggjort just för att man inte ska hamna i en Moment22-situation.

        Men utnyttja den provisoriska åtkomsten bara för de ändamål jag nu och tidigare angivit.

        Ett alternativ är givetvis att du använder den dator du nu kommunicerar via, för att till den ladda ner Nortons avinstallationsverktyg. Sedan ska det inte vara svårt att flytta den filen till skrivbordet hos den dator vars åtkomst till Internet blockeras av Norton. Använd t.ex. en USB-sticka för det ändamålet. Sedan dubbelklickar du på Nortons avinstallationsverktyg när du placerat det på den blockerade datorns skrivbord. När avinstallationen är färdig bör den datorn ha fri åtkomst till Internet. Och du kan t.ex. via ditt Norton-konto installera Norton-produkten på nytt.

        Löste detta svar ditt problem? Berätta då detta för oss med knappen ”Markera som bästa svar”

        På den datorn som fungerar, ladda hem och skapa en Norton Bootable recovery Tool, och kör den på den drabbade datorn. Alla anvisningar och programvara finns på den här adressen:

        https://security.symantec.com/nbrt/nbrt.aspx


        wolvesdancin
        Deltagare

          Jag ber PC-Tidningens Support om ursäkt, men jag tvivlar av egen erfarenhet på att verktyget Norton Bootable Recovery Tool är effektivt för reparation av Nortons antivirusprogram.

          I det här fallet startar nämligen HaKeLas dator av allt att döma upp normalt och att den har en endast delvis blockerad kontakt med Internet framgår av att man kan skicka och ta emot mail från den. De symptomen tyder enligt min mening inte i första hand på att HaKeLas dator infekterats med skadlig kod som fått Nortons antivirusprogram att krascha och som verktyget Norton Bootable Recovery Tool skulle kunna oskadliggöra.

          Men i datorernas värld är det ofta som en åtgärd får positiva effekter som jag – och många andra – inte väntat sig. Därför skulle det rentav vara dumt av mig att tjurnackat påstå att det är onödigt att följa Supportens råd att använda verktyget Norton Bootable Recovery Tool. Man ska aldrig påstå att en expert har fel.

          Men enligt min bedömning måste Nortons antivirusprogram under alla omständigheter först avinstalleras och sedan nyinstalleras innan det programmet kan fås att fungera normalt igen.

          Och skulle det sedan det etablerats kommunikation mellan datorn och Internet kvarstå vissa problem som har anknytning till Nortons antivirusprogram, så har Norton enligt min erfarenhet en synnerligen hjälpsam och effektiv support som vid behov gärna ger sådan fjärrsupport där datorn fjärrstyrs.      

          Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.