Internet svarar inte.n

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 1 månad sedan.
Skapare
Claes Lindberg
Medlem

Vid jämna tillfällen hänger sig Internet. Internet Explorer svarar inte. Påverkar även andra program. Datorn jobbar hela tiden. Tar cirka 25 sekunder varje gång. Har Comhem 500. Spelar ingen roll om det är den stationära eller bärbara.

Är datorerna för gamla och inte klarar av det nya routern eller är det fel på routern?

Innan jag försöker dra några slutsatser skulle jag behöva veta lite mer om vad det är för datorer. Vad har de till exempel för prestanda (processor, minne osv), vad kör de för operativsystem, och kör du trådlöst nätverk eller med sladd? Är datorerna inkopplade direkt till routern eller har du annan utrustning mellan datorerna och routern (switch, hubb eller liknande)?
Det är en logik i att tänka sig att det är routern eller uppkopplingen som ställer till det eftersom det drabbar bägge datorerna, men om Internet Explorer slutar svara skulle det i stället kunna vara samma problem som har drabbat bägge datorerna.
Har du någon gång haft Aktivitetshanteraren framme när Internet Explorer har slutat svara, och sett om/vad som händer? Slår processoraktiviteten i taket, eller kanske minne? Börjar hårddisken arbeta intensivt?

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.