Internet via modem

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 6 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Läste att Bredbandsbolagets modem ZyXEL 2601, 2601 och 2812 är som ”öppna slussar” för hackare att via Internet enkelt ta sig rakt in i de datorer som är anslutna till något av dessa modem. Det ska vara möjligt för hackaren att avläsa Internet- och bankkoder och på sätt tömma bankkonton som datorägaren varit inne i via sin dator. Jag hoppas att denna öppna lucka inte gäller de Bredbanskunder som har försetts av Bredbandsbolaget med en ZyXEL router med direkt anslutning mellan fibernät och dator i nätverk. Det finns ju kombinerade ZyXEL-modeller som utgör modem+router. Är dessa i farozonen? Bör man inköpa ny router?

Om man har ett modem av någon av de modeller som säkerhetshålen finns i, då bör man ta kontakt med sin bredbandsleverantör om man vill ha reda på hur man bäst skyddar sig. Om man däremot har någon annan routermodell får man förhoppningsvis utgå från att de är säkra tills någon annan information kommer fram.

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.