Internetuppstart i Windows7

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
forsterw
Medlem

Inom en 12-års period har jag bytt dator och uppdaterat från Windows XP till Vista och sedan till Windows7, varvid gamla filer uppenbarligen har hamnat i Windows7.

Mitt problem är att uppstarten till internet tar en irriterande lång tid (6-8 minuter). Fix-it har identifierat en förfärlig massa helt okända Internet Explorer add-ons, såsom LBBHO Browser Helper Object (visserligen med beskedet ”Kontrollerat” och ”Har inte körts”) som jag inte vet om och hur de ska tas bort. Någon vidare hjälp av fix-it erhåller jag inte, istället får jag i oändlighet beskedet ”Something went wrong . . try again later” och ”Indatasträngen hade ett felaktigt format”.

Finns det någon (del)lösning?

 

Tack och hälsning

Wolf

Hej Wolf

Prova med att ta bort nycklen associerad till LBBHO i registret

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerBrowser Helper Objects



forsterw
Medlem

    Hej,

    Tack för försöket till hjälp. Jag hittade registret via regedit och tömde ”Browser Helper” på alla ”Objects”, men ingenting har försvunnit i Fix-it listningen, där det redovisas ca 30 okända ”Toolbars” med anmärkningen att de kan förorsaka problem och med tillägget ”kontrollerat”. Kan man få bort skräpet?

    Finns det fler tips till lösningen av problemet?

     

    Hälsning Wolf


    forsterw
    Medlem

      Hej,

      Rättelse: Alla skräp- addons har försvunnit! (Jag hade missat att klicka på ”Clear results” från tidigare sökning). Problemen med den långa tiden för uppstarten/identifieringen till internet och även Fix-it kvarstår dock.

      Tack och hälsning

      Wolf

      Hejsan Wolf.

      Jag vet inte om detta har löst sig sedan du startade tråden, men jag dristar mig att komma med ett förslag ändå.

      Eftersom du använder Windows 7, testa att starta Internet Explorer utan tillägg. Om det stämmer att det är alla toolbars som kastar ut ankaret, då borde Internet Explorer starta mycket snabbt om man startar utan tillägg.

      Du startar utan tillägg genom att trycka på Windows-knappen och skriva internet explorer i sökfältet. Då ska ett av alternativen som dyker upp heta Internet Explorer (inga tillägg). Starta den och se vad som händer. Startar den snabbare nu?

      Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.