Kan inte logga in i routern

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  kjel35 7 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
kjel35
Åskådare

Hej

Jag behöver ändra SSID för mina två nätverk där det ena är 2,4 och det andra 5.0 Ghz i samma roter, bägge har nu samma namn vilket ibland ställer till problem då enheter skall anslutas till varandra. Problemet är att jag inte kan nå min ASUS router. Enligt instruktionen skall jag skriva 192.168.1.1 i webbrowserns adressfält. Man skall få upp ett inloggningsfönster men jag får bara ”Det går inte att nå den här sidan.”. Jag har provat med både Edge och Chrome samt från två olika datorer i nätverket. Vad kan detta bero på?

Hälsningar
Kjell Persson

Är du säker på att routern har den adressen, så att den inte har ändrats efter installationen för att försvåra för hackare? Testa att starta Utforskaren, högerklicka på Nätverk i vänsterkolumnen och välj Egenskaper. Klicka sedan på nätverksnamnet vis Anslutningar. I rutan som dyker upp klickar du på knappen Information. Där finns det mängder med information, men det är IP-adressen som står vid IPv4-standardgateway. Det är adressen till din router.

Ett annat alternativ är att göra en fabriksåterställning och nollställa hela routern. Det står i manualen hur det går till.

/ PC-tidningen support


bgjo
Deltagare

  Testa med att skriva 192.168.1.1/admin i browsern (Edge etc), så får du nog upp inloggningsfönstret. /bgjo


  kjel35
  Åskådare

   Hej

   Det var till och med enklare än att använda IP-adress. Efter att ha högerklickat på enheten RT-AC68U som routern heter då man via Utforskaren, Nätverk visat enheter i nätverket kan man välja ”Visa enhetens websida”. Jag gjorde detta och inloggningsfönstret visades direkt.

   Tack för att du satte mig på spåret via Utforskaren, Nätverket.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet