Kan inte öppna websidor

Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  sigge.ivarsson 9 år, 3 månader sedan.
Skapare
sigge.ivarsson
Deltagare

 

Hej!

 

”Webbsidan kan inte visas” står det hela tiden på min stationära dator. Jag får fram startsidan ”Superstart” i Internet Explorer och kan skriva sökord i Google, t ex Göteborg och då kommer ett flertal alternativ upp. Däremot när jag klickar på något av dessa kommer hela tiden sidan med ”Webbsidan kan inte visas” och försök med följande: ”Diagnostisera nslutningsproblem”, vilket inte leder till något. Inte heller fungerar det med de andra sökmotorerna t ex Eniro o You Tube.

 

Detsamma gäller när jag skriver in någon webadress eller klickar på någon av tidnings-rubrikerna som ligger framme på skärmen.

 

I ”Egenskaper för internet” har jag under rubriken ”Avancerat” återställt inställningar för Explorer, men det ändrade inte på någonting.

 

Jag har Avast Free Antivirus och har städat datorn med Glary Utilities 3, System Ninja, Eusing Free Registry Cleaner, CCleaner, Wise Care 365 och Malwarebytes Anti-Malware.

 

Inga förändringar. Har mobilt modem från 3.

 

Jag har Spotify installerad och där har jag inga problem.

 

Vad kan det vara för fel i inställningarna?

 

Hoppas på hjälp!

 

Tacksam för svar!

 

 

 

Sigge Ivarsson

 

 

 

Testa att återställa Internet Explorers inställningar och se om det hjälper.

Klicka på kugghjulet i övre högra hörnet, och välj Internetalternativ.

Välj fliken Avancerat och klicka på Återställ….

Markera Ta bort personliga inställningar, innan du klickar på Återställ.


sigge.ivarsson
Deltagare

    Har prövat både ”Återställ” och ”Återställ avancerade inställningar” men problemet kvarstår, så det måsta vara något annat som inte är rätt.

    Det låter som att det har kommit malware i datorn. Har du testat att köra CCleaner och Malwarebytes Anti-Malware efter att ha startat datorn i felsäkert läge?


    sigge.ivarsson
    Deltagare

      Jag har kört CCleaner och Malwarebytes Anti-Malware i felsäkert läge. Tyvärr blev det inte någon förändring. Ska kanske informera om att det är en XP-dator , men det har väl ingen betydelse.

       

      Det borde inte spela någon roll eftersom programmen du använder fortfarande uppdateras även om inte operativsystemet gör det. Har du samma problem med andra webbläsare, till exempel Firefox?
      Och jag skulle verkligen rekommendera att du investerar i ett nytt operativsystem.


      sigge.ivarsson
      Deltagare

        Jag har provat Google Crome och nu också intallerat Firefox. Resultatet är det samma som tidigare. På Firefoxsidan står det till vänster uppe ”Fel vid sidhämtning” och mitt på skärmen ”Anslutningen misslyckades”.

        Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.