Kan man ha två webbläsare?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
hjalmar10
Medlem

Jag har Internet Explorer installerad som webbläsare.

Kan jag installera Google Chrome som webbläsare, även när jag har Internet Explorer installerad? Jag har gjort upprepade försök men inte lyckats. Jag är inte intresseraqd av att få med en del ”onödiga” reparationsprogram vid installationen. Är det något särskilt man ska observera vid installationen av Google Chrome? Har det någon betydelse vilken av webbläsarna man väljer som standardprogram?

Jag vore mycket tacksam för ett svar. Bästa hälsningar och tillönskan om Ett Gott Nytt År!

Kjell


wolvesdancin
Deltagare

    Hjalmar, mitt svar på din fråga är ett odelat ja, du kan ha flera åtmistone om du har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 som operativsystem. Och alltså bör ha Internet Explorer 11 (IE 11) som webbläsare. Microsoft påstår visserligen nu, att Europakommissionens beslut att som obligatorium för exakt fem år sedan tvinga Microsoft att ge utrymme åt andra webbläsare har upphört att gälla. Det tror jag nu inte alls har varit Europakommissionens avsikt och det tror jag inte heller att Microsoft tror. Men Microsoft förväntar sig med säkerhet en kamp med USA:s skatteverk IRS om beskattningen av dess många dotterbolag utomlands, inte minst inom EU. Om det är så som jag misstänker att det förhåller sig, tror Microsoft att man kan dra igång en riktigt ”saftig” process med EU-domstolen som motpart, och kan då hävda att av sekretesskäl kan Microsoft inte gå i svaromål på IRS:s anklagelser och frågor, ty då får EU-domstolen gratis insyn i omständigheter som den klappar i händerna åt att känna till. Om denna min ganska så osannolika förklaring är korrekt kunde den förklara dina svårigheter. Men man ska lägga upp sin strategi så som den riktigt duktige läkaren enligt Socialstyrelsen ska göra. Om en diagnos är mycket osannolik, men om den stämmer så kommer patienten att ganska snart avlida. Då måste läkaren börja med att undersöka det osannolika. Om det inte är förenat med livsfara för patienten att vänta, så kan läkaren börja undersöka de mest sannolika förklaringarna till patientens sjukdom. Eller i ditt fall ser det onekligen ut som om det är den mest sannolika förklaringen som är lösningen på ditt problem.

    Utan att veta vilket OS du har och vilken IE du har, samt gärna lite mer om dina datorkomponenter känns det som att ge sig ut på hal is om jag redan nu ger dig ett tips att försöka. Du skriver lite konstiga saker om att ”Jag är inte intresserad av att få med en del ”onödiga” reparationsprogram vid installationen.” Du har tydligen hamnat på fel nedladdningssida. Gå till https://support.google.com/chrome/answer/95346?hl=sv
    som är Chromes egen installationssida för Chrome. Tryck på den blå knappen ”Hämta Google Chrome”. Sedan ska du smärtfritt kunna följa anvisningarna tills Chrome är installerad. Om det mest osannolia av allt osannolikt skulle inträffa: 

    Om du har IE 11, så öppna en webbsida vilken som helst i den webbläsaren. Klicka på kugghjulet längst upp till höger och välj i det fönster du då får upp den näst understa raden som på engelska lyder ”Internet options”. Klicka på den och du får upp ett nytt fönster med sju flikar. Klicka på den som är längst ut till höger och som på engelska heter ”Advanced” (antagligen ”Avancerat” på svenska). Då får du upp en sida i vars nedre fjärdedel finns två knappar, dels ”Restore advanced settings” (ungefär ”Återställ avancerade inställningar”) och nedanför den knappen ”Reset” som jag väl inte behöver översätta? Tryck på den knappen. Det står visserligen att du bara ska använda den knappen om IE 11 är i ett uruselt tillstånd, men jag kan garantera att användningen av den knappen många gånger löst de mest invecklade problem. Lycka till, men som sagt skicka data eller berätta om Reset-knappen hjälpte. 

    Det går alldeles utmärkt att ha flera webbläsare installerade samtidigt och använda allihop samtidigt om du skulle vilja det, däremot kan man av uppenbara skäl bara ha en webbläsare som standardwebbläsare.
    För att undvika skumma extraprogram är det bäst om du går till respektive webbläsarens webbplats, där brukar det alltid finnas tydliga instruktioner för hur du laddar hem rätt version för ditt operativsystem.
    De vanligaste webbläsarna hittar du på dess adresser:
    http://www.firefox.com
    http://www.chrome.com
    http://www.microsoft.com/ie
    Det finns även en rad andra, men dessa är de tre största.


    Selbertun
    Medlem

      Wolvesdancin. Vilka utsvävningar!! 

      PC-tidningen Support fick lika mycket förklarat med mindre än
      en fjärdedel av texten. Vilken Windows-version o IE saknar dessutom betydelsen.
      I min XP-dator använder jag IE, Firefox, Chrome o Opera.
      Man skulle kunna tro att du får betald per nedslag, som när jag på 90-talet frilansade          lite med översättning och hade ZZexe som beräknade ersättningen.
      H


      wolvesdancin
      Deltagare

        Selbertun, det enda utrymme du har för kommenterarer i den här tråden inskränker sig till dina för Hjalmars vidkommande nyttiga svar på hans fråga om antalet webbläsare och Chrome. Alltså uttryckta medelst IT-teknisk terminologi. Dit hör inte dina fortsatt griniga personangrepp på mig. Sådana angrepp kan aldrig anses vara torrt sakliga IT-tekniska och IT-juridiska kommentarer. Håller med om vad PC-Tidningens Support skrev i sin första tillrättavisning av ditt påhopp på mig likt en annan Potthoff. Och även vad beträffar den senaste tillrättavisningen för det nya påhoppet på mina synpunpunkter på varför det inte bör vara möjligt att anpassa innehållet i PC-Tidningens Nyhetsblad enligt din uppfattning.


        wolvesdancin
        Deltagare

          Den av Hjalmar här formulerade Forumtråden kan inte missförstås. Han fastställde den dels genom att ställa en fråga, dels genom att förklara ett problem: ”Jag har Internet Explorer installerad som webbläsare. Kan jag installera Google Chrome som webbläsare, även när jag har Internet Explorer installerad? Jag har gjort upprepade försök men inte lyckats.” Hjalmars fråga var ju lätt avklarad med ett entydigt ja. Men vad så hans installationsproblem beträffar, begriper jag inte att det faktum att IE naturligtvis är hans standardwebbläsare skulle kunna orsaka hans problem med hans installation av Google Chrome. Under denna får man ju frågan om man vill att Google Chrome ska överta rollen som standardwebbläsare.

          En svaghet med detta Forum angående vilket jag skulle önska att PC-Tidningens Support uppmärksammar web-mastern för Forumet, är att det tycks vara så att ett par personer i min bekantskapskrets som redovisat problem i Forumet trott sitt problem vara obesvarat. När jag påpekade att man måste vara inloggad för att ta fullständig del av problemlösningar och andra svar, har jag fått det entydiga här ungefärligt citerade svaret ” Ja, men just den för kommunikationen mellan Forumet och PC-Tidningens prenumeranter ytterst viktiga upplysningen finns ju inte med i anvisningarna för användandet av Forumet, som för övrigt uppenbarligen har delvis motsägelsefulla och delvis felaktiga anvisningar främst angående tråden där PC-Tidningen inbjuder en läsare att redovisa ett knep eller en annan listig lösning som kan vara till hjälp för de andra läsarna.”

          Så kan jag påräkna att PC-Tidningens Support vidarebefordrar de nu luftade anmärkningarna till dem som bör ta sig en tankeställare i anledning av dem? 

             

          Jag framför detta till dem som har med saken att göra.

          Jag vill samtidigt be er bägge två, wolvesdancin och Selbertun, att sluta gnabbas.

          Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.