Lägre hastighet efter uppdatering W10

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
Bertil Tonnvik
Medlem

Har en relativt ny HP Envy AiO och har uppdaterat från W8 till W10 och upptäckte då att min tillgänglighet i nätet försämrades från 10Mbit/ till 2Mbit/s.  Har bytt router och prövat att köra direkt mot nätet med samma resultat enligt TPTESTS.  Nätoperatören har kollat anslutande fiber men där finns inget fel.  Näthastigheten är konstant tills jag ansluter denna dator.  Även kollat anslutande kabel men felet är i datorn och uppträdde först efter uppdateringen till W10.  Har också kollat alla inställningar i datorn som kan ha med nätet att göra.

Kör normalt via kabel men har också kollat via WLAN.  Ingen skillnad.  Har också jämfört nätverkskortets progamvara med övriga datorer i nätverket som fungerar utan problem.   Anmärkningsvärt är dock att samtliga datorer går ner i hastighet när jag ansluter HP Envy-datorn och återgår till normalt när jag kopplar bort den.

 

Kör du trådlös eller använder du nätverkskabel?

Har du undersökt hur det står till med drivrutinerna för nätverkskortet? Installationen kanske inte per automatik kunde hitta rätt drivrutiner utan datorn använder grundläggande generella drivrutiner för att det ska fungera alls med tanken ”bättre att det går långsamt än inte alls”, alternativt att drivrutinerna är för Windows 8.

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.