nätverksproblem

Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
angnima877495
Åskådare

Min bärbara dator hittar nätverket,men kan inte ansluta till Internet. Säger anslutningen är begränsad. Operativsystemet är Windows 8.1

Har du andra datorer/enheter som kommer ut på internet när de är anslutna till det nätverket?


angnima877495
Åskådare

    andra datorer som är kabelanslutna kommer ut på internet

    Jag tolkar det som att din bärbara dator är ansluten med trådlöst nätverk? Bara som experiment, har du testat att ansluta den bärbara datorn med en nätverkssladd och se om den kommer ut på internet?

    En annan sak som du skulle kunna testa är att radera din befintliga nätverksanslutning, starta om datorn, anluta till det trådlösa nätverket igen, och när datorn frågar vilken sorts nätverket det är väljder du att det är ett hemnätverk.

     


    angnima877495
    Åskådare

      Att radera befintlig nätverksanslutning fungerade inte, däremot vid anslutning till routern med nätverkssladd så fungerar internet via detta nätverk. När jag då parallellt ansluter till det trådlösa nätverket, så får detta helt plötsligt internetåtkomst också. Tar jag då bort nätverkssladden så försvinner direkt internetåtkomsten för det trådlösa nätverket.I meddelandefältet för anslutningar kallas det trådlösa för oidentifierat nätverk, men har det rätta namnet på nätverket, när jag öppnar upp inloggningen.

      Anledningen till att du bibehåller internetåtkomsten när sladden är ansluten är att det är möjligt att ha flera parallella nätverksanslutningar, det vill säga att datorn använder både nätverkskabeln och det trådlösa nätverket samtidigt. Och eftersom kabelnätverket ”har internet” så har det trådlösa det också.

      När du bara använder trådlöst, står det att du är ansluten till det trådlösa nätverket, eller hittar det bara nätverket utan att ansluta till det?


      angnima877495
      Åskådare

        Ansluter till nätverket,men ingen internetåtkomst, säger begränsad åtkomst.

        Om du startar Nätverks- och delningscenter när du bara använder trådlöst nätverk, då borde ditt trådlösa nätverk visas under Visa dina aktiva nätverk, men är det inställt som Privat nätverk?

        Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.