Oönskad reklam, Chrome

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 7 månader sedan.
Skapare
dalbyit
Medlem

Några ggr varje dag dyker http://i.30daychange.co/i_enter1.html?campaign=2505&ref=30days&b=m&p=316091 upp på min bildskärm + ljud. – Irriterande reklam.   –   När jag stänger sidan, så kommer en pop up-ruta, där jag ska bekräfta navigering. Lämna alt. stanna.

Jag ser inget samband med någon viss webbsida och har inte installerat något nytt program på länge. Använder dels Windows 7, 64 bit. och en Windows 8,1 64 bit. Använder Chrome. – Jag har inga märkliga tillägg. Hur får jag bort denna reklam? Är det farligt?

Har du samma problem på alla webbläsare? Har du testat att installera Malwarebytes Anti-Malware och köra det i felsäkert läge för att undersöka om det är något sabotageprogram som ligger i bakgrunden?


dalbyit
Medlem

    Internet Explorer startar aut. med isearch.omiga-plus. Malware tar inte bort detta, så jag använder inte IE. Jag är nog för okunnig. (Eg. därför jag prenumererar på PC-tidn, för att lära mer.) Felsäkert läge enl. ovan betyder väl F8-start. Har aldrig gjort detta och är då osäker på hur jag tar mig ur /avslutar det. – Skulle det hjälpa att ta bort Chrome helt? – IE kan jag inte ta bort, eftersom det följde med datorn.

    Om Internet Explorer startar med isearch.omiga-plus, då är datorn garanterat infekterad med sabotageprogram vilket säkerligen även påverkar Chrome. Det kan till och med vara så att du har drabbats av flera sabotageprogram samtidigt.

    Det stämmer att du behöver använda F8 för att komma i i felsäkert läge, och det kan till och med krävas några försök innan du kommer på tekniken och tajmingen i F8-tryckandet. Microsoft har en guide för Windows 7 här: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/start-computer-safe-mode#start-computer-safe-mode=windows-7

    Att ta sig ur felsäkert läge är hur enkelt som helst (när man vet hur man gör) – du klickar bara på Start-knappen och väljer att starta om datorn.

    Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.