överlappande fönster

Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  anjos3 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
anjos3
Deltagare

Kan någon förklara hur man får fönster från program och ex. g-mail att visas samtigt?

Det är inga problem med flera fönster från mina program men om jag vill dra en bild till min epost så har jag inte kunnat klura ut hur jag gör. Endast e-postprogrammet är synlig, alla andra fönster försvinner. Jag har Windows 8. 

Vad är det för e-postprogram du använder?


anjos3
Deltagare

    Jag använder gmail. I senaste tidningen 08, sid. 25 finns ett exempel på detta. Normalt bestämmer jag fönstrens placering i aktivitetsfältet, men det fungerar ej för gmail. Vad är det jag har missat?

    Jag antar at du menar att du använder Gmail online, och därmed i en webbläsare?

    Vilken webbläsare är det du använder (eftersom du har Windows 8), är det app-versionen av Internet Explorer eller använder du någon annan webbläsare på det traditionella Skrivbordet?


    anjos3
    Deltagare

      Jag använder Gmail online och Google Chrome, inga appar.

      För att fästa programfönster och Utforskaren-fönster till skärmsidorna så att de tar upp halva skärmutrymmet, testa att placera muspekaren längst upp i programfönstret och hålla inne vänster musknapp så att du kan flytta hela programfönstret. Dra sedan programfönstret så lång ut åt vänster du kan, så kommer det att ändra utseende så att det täcker maximalt i höjdled samt den vänstra halvan av skärmen. Sedan gör du likadant med det andra programfönstret och trycker det mot den högra sidan av skärmen för att får det att täcka högra halvan.
      Om du inte vill fästa dem vid sidorna kan du även bläddra via Aktivitetsfältet. Se till att du har startat Chrome och har Gmail-sidan laddad. Öppna utforskaren så att du når bilden du vill använda, håll inne vänster musknapp så att du kan flytta bilden, och dra ner bilden till Chrome-ikonen i aktivitetsfältet, men släpp INTE musknappen. Efter någon sekund med muspekaren (och bilden) över Chrome-ikonen på Aktivitetsfältet, kommer Windows att bläddra så att Chrome hamnar överst och du kan släppa bilden i webbläsaren.


      anjos3
      Deltagare

        Tack för svaret.

        Inget av metoderna fungerar dock. Jag kan dra fönstren till var sin sida, men dra och släpp fungerar inte, ej heller att dra bilden till chromikonen. Så jag får använda kamera ikonen i skrivfönstret, den metoden fungerar i alla fall.

        Får jag ställa en kort fråga till?
        Programmet Karen’s replicator har slutat att fungera korrekt. Ska jag avinstallera det innan jag laddar ner ett nytt eller kan jag vänta tills det nya är installerat? 

        Jag skuille leta reda på ett annat program i stället för Karen’s Replicator, främst för att programmet enligt utvecklaren enbart är kompatibelt upp till och med Windows 7. Det lär inte heller komma någon uppdatering efter den som släpptes i januari 2011 eftersom utvecklaren Karen Kenworthy avled i april samma år, och ingen annan har tagit över programmet.


        anjos3
        Deltagare

          Tack för snabbt svar. 
          Jag löste det sista problemet genom att köra kompalitetsprogrammet. Så Windows löste det åt. Karen’s Replicator fungerade på min stationära med Windows 7, så jag hade bara kopierat den till min laptop med Windows 8. Nu fungerar det igen.

          Mvh/Sonja Spottog:) 

          Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.