Problem med hemgrupp

Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
blueeyes_monica
Åskådare

Jag kan inte komma åt datorerna i nätverket.

Har en stationär dator med Windows 7 och en bärbar med Windows 10 samt en router. Jag har markerat för att dela ut mappar i nätverket och bägge datorerna syns i utforskaren. 

När jag försöker ansluta till den andra datorn står det att fjärrdatorn är inaktiverad. Var och hur aktiverar jag den?

Är bägge datorerna till samma hemgrupp? Omfattar problemet bara de egendelade mapparna och de mappar som delas ut av systemet fungerar, eller fungerar det inte med några mappar?

det du skulle kunna testa är att söka efter och starta Hemgrupp och köra Starta felsökaren för hemgrupper på bägge datorerna för att se om det verktyget hittar något.


blueeyes_monica
Åskådare

    Bägge hör till samma hemgrupp och jag kan inte alls komma åt någonting överhuvudtaget på den andra datorn, vlken av datorerna jag än försöker med.

    Jag har även provat ned felsökning men inget hittas. Det var då jag fick svaret att fjärrdatorn är inaktiverad.

    Hur ansluter datorerna till routern, via sladd eller trådlöst?


    blueeyes_monica
    Åskådare

      Den bärbara är via trådlöst internet och den stationära med sladd

      Det du skulle kunna testa är koppla bort bägge datorerna från hemgruppen, för att därefter skapa en helt ny hemgrupp på Windows 10-datorn och därefter ansluta Windows 7-datorn till den nya hemgruppen. Om det är något som har gått galet med anslutningarna till den befintliga hemgruppen borde det lösa sig med en ny hemgrupp.

      Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.