Problem med Internet

Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
Ingvar Geson
Medlem

Använder Ms10 och Edge. När jag startar internet går den direkt till Yahoos sökmotor utan att jag valt den. Går jag sedan in på en sida t.ec GP kommer det upp flera andra sidor som delvis lägger sig främst. Kan vara reklam eller erbjudanden. Jag stänger alla dessa men de fortsätter. Vad är detta? Ett spionprogram? Något bakgrundsprogram eller vad? Har Avast free installerat. Ska jag byta webläsare eller vad gör jag. Datorn, en HP är bara ca 3 månader.

 

Jag vågar nästan garantera att datorn har blivit infekterad med sabotageprogram/malware. Ladda hem och installera Malwarebytes’ Anti-Malware från Fördelszonen och installera det, och låt datafilerna uppdateras så att de är nya och fräscha. Sedan startar du om datorn i felsäkert läge och kör en komplett genomsökning av datorn med programmet och ser hur mycket det tar hand om.


Ingvar Geson
Medlem

    Är ny i W10. Vad menar du med datafiler? Vilket felsäkert läg? Det vanliga eller felsäkert med nätverg?

     

    När du har installerat Anti-Malware startar du programmet. På huvudmenyn finns ett fält som heter Databasversion. Längst ut till höger på samma rad finns texten Uppdatera nu. Klicka på texten så att programmet anropar utvecklarens servrar och laddar hem de senaste datafilerna så att programmet kan identifera så mycket som möjligt.

    När det är gjort startar du om datorn i felsäkert läge, i det här fallet utan nätverksstöd. Sedan kör du Anti-Malware när datorn befinenr sig i felsäkert läge. Men kan, precis som du undrar, starta datorn med nätverksstöd, men i just det här fallet är det bästa att starta utan nätverksstöd för att starta med så lite som möjligt av systemet aktivt.


    Ingvar Geson
    Medlem

      Tack för hjälpen. Det verkar att fungera. Malware blockerar tydligen nya attacker, vilket är bra.

      Det programmet är väldigt bra och vi rekommenderar det varmt. Det är dock värt att poängtera att det bara är den köpta versionen som ligger i bakgrunden och skyddar hela tiden, gratisversionen måste man köra själv för att leta efter sabotageprogram.

      Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.