Silverlight teliaplayplus

Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  ar-tur 8 år, 5 månader sedan.
Skapare
ar-tur
Deltagare

Hej,

Har windows 10.

Försöker logga in på teliplayplus för att se på TV men kommer upp att jag behöver Silverlight. Denna är ju redan installerad uppges det när jag efter förfrågan försöker installera det. Testar med Firefox efter att jag ringt telisupport för den funkar garanterat. Där kom jag åtminstone till att jag fick skriva in mina inloggningsuppgifter men sen körde det ihop sig. Då sas det att jag måste aktivera applikationslagring under konfigurationer i Silverlight och sen uppdatera webbsidan. Men det var ju redan aktiverat, jag återaktiverade det men det hjälpte föga.

Har testat med Explorer 11, Chrome , Edge och Firefox, inget funkar. Har ni någon ide hur man ska lösa detta, Telia har inget svar.

 

 

Jag har inte något direkt svar, men låt oss se om vi kan arbeta oss fram till vad det kan vara.
Tyvärr har jag inte Telia Play+ men när jag surfar till https://playplus.telia.se/ med Edge visas allting som det ska, inloggningsrutan kommer fram utan problem och jag kan titta på trailers. Anledningen till att jag började med Edge var att då den webbläsaren inte har stöd för tillägg med det mest utbyggda integrerade stödet för video borde det vara minst chans att det fungerar, men det gör det alltså. Det borde betyda att tjänsten som sådan fungerar som den ska.
Eftersom det inte fungerar på någon av dina webbläsare verkar det antingen vara något galet med alla webbläsarna eller så har det inte alls något med webbläsarna att göra utan ligger så att säga på en annan nivå.

Microsoft har en sida med vad som förhoppningsvis kan vara en lösning, men tyvärr finns sidan bara på engelska. https://support.microsoft.com/sv-se/kb/2608523

Om inte det hjälper, vad använder du för brandvägg/säkerhetslösning?

Har du installerat och kört Malwarebyte’s AntiMalware, ifall det är något sabotageprogram som har kapat webbläsarna och blockerar innehåll?


ar-tur
Deltagare

    Körde länken till Microsoft och tog bort och ominstallerade Silverlight, tyvärr kvarstår samma felmeddelanden. I alla webläsarna står det att Silverlight krävs och att webläsarna inte stöds utom i Firefox, där står följande felmeddelande:

     


    ar-tur
    Deltagare

      Har hittat en lösning för Explorer 11.

      I inställningar (kugghjulet) i Explorer 11, Hantera Tillägg, Verktygsfält och Tillägg, Microsoft Corporation, Microsoft Silverlight. Där var 32 och 64-bitars inaktiverat. Efter att jag aktiverat det funkar det i Explorer 11.

      Har letat efter liknande tillägg i Firefox och Chrome men hittar inget om Silverlight i dem. Och playplus funkar fortfarande inte i dem. Undrar varför. Just Firefox rekommenderas ju speciellt av Telia för playplus.

      Bra att du löste det för IE11, då är det i alla fall delvis fixat.

      Det enda jag hittar om Firefox på Telis webbplats är följande:
      Aktivera Silverlight för Mozilla Firefox:
      Klicka på menyknappen.
      Välj Tillägg.
      Välj Insticksmoduler.
      Välj Silverlight-plugin.
      Om Silverlight är inaktiverat klickar du på Aktivera.

      Sedan hittade jag följande lilla stycke information som kanske kan vara relevant:
      Du kan använda tjänsten på upp till fyra olika registrerade enheter, men bara vara inloggad på en (1) enhet åt gången.

      Har du kontrollerat att du är utloggad från tjänsten på samliga andra webbläsare och datorer. Det är inte säkert att det räcker att bara stänga en webbläsare utan det kan vara nödvändigt att klicka på logga ut-länken. Windows har som bekant funktionen att komma ihåg inloggningar för att man ska slippa logga in överallt varje gång man öppnar en webbläsare, det kanske är det som spökar här.


      ar-tur
      Deltagare

        Har kollat på insticksmoduler i Mozilla och Silverlight är aktiverat.

        Vid chatt med telia uppger de att om jag försöker logga in på en femte enhet så kommer en varning om att den första enheten som loggade in kommer att bli utloggad. Och det har ju inte hänt här. I övrigt hänvisar de till premiumsupporten, och de är ju inte billiga. Och så har de bara öppet 9-16. När man inte är hemma vid datorn.

        Läste att Silverlight inte längre stöds av Chrome på versioner 42 eller högre (jag har 46). Chrome tog bort det den 15 sep, så det löste problemet med varför playplus inte funkar på Chrome. Och Mozilla kommer ta bort stödet för Silverlight Nästa höst 2016. Är ändå nyfiken på varför det inte funkar på Mozilla idag, på min dator.

        Vad händer om du startar Firefox med ett nytt privat fönster, dvs att du klickar på de tre strecken uppe till höger och väljer Nytt privat fönster, och därefter surfar till https://playplus.telia.se/ och försöker titta på något? När jag testar med min Firefox (version 42.0) fungerar det i alla fall att titta på trailers och få fram inloggningsrutan även när jag inte använder privat fönster, så jag tror inte att det är något med själva Firefox som är problemet.


        ar-tur
        Deltagare

          Nytt privat fönster funkade inte, samma felmeddelande som tidigare.

           

           

          Har du testat att inaktivera alla tillägg i Firefox för att seom det hjälper? Om det fungerar med tilläggen avstängda bör det med andra ord vara något av de installerade tilläggen som ställer till det, och då borde det gå att aktivera dem ett efter tills till Telia inte fungerar igen. Då vet vi vilket tillägg som orsakade problemen.


          ar-tur
          Deltagare

            Har provat att ta bort alla tillägg, men samma felmeddelande fortfarande. Har igen avinstallerat och ominstallerat Mozilla, samma felmeddelande. Mina bokmärken i Mozilla finns kvar efter ominstallation, betyder det att den inte blev helt avinstallerad?

            När jag testar att installera Mozilla på datorn i vardagsrummet där jag använder tv’n som skärm, och går till playplus så är jag redan inloggad!? Och det funkar som det ska och kan se film. Jag loggar ut och går till första datorn jag har problem med och testar att logga in. Samma fel fortfarande. Hur får jag bort Mozilla-installationen egentligen, det verkar som det kan vara felet att den inte blir helt avinstallerad och att något fel ligger kvar.

            Du kan testa att installera och använda programmet Revo Uninstaller (http://www.revouninstaller.com) för att göra en riktigt grundlig avinstallation och se om det hjälper.


            ar-tur
            Deltagare

              Körde Revo Uninstaller och det tog bort Mozilla. Och efteråt gjorde det även en koll på lösa trådar som blivit kvar i registret som också togs bort.

              Installerade om Mozilla och såg direkt att mina bokmärken fanns kvar igen. Trots Revos jobb. Testade ändå att logga in på playplus men samma felmeddelande igen, kommer inte in på playplus.

              Ringde till slut ändå telias premiumsupport för att få koll på vad som kan vara fel. De säger att det inte funkar på alla datorer som kör med Firefox Mozilla och hänvisar till att man ska använda Explorer 11. De tyckte det var onödigt att felsöka. Silverlight är föråldrat och kommer ersättas med tiden. Så jag lägger ner ytterligare felsökningar eftersom det ju funkar på min IE 11. Tackar för all assistans från supporten.

              Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.