Skribenters behörighet i Facebook

Detta ämne innehåller 15 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
rolf i roslagen
Deltagare

På en förenings Facebooksida kan man  som Administratör, under Inställningar / Administratörsroller, göra andra medlemmar till Redigerare / Redaktörer. Under Inställningar / Skribent kan dessa sedan ange att de vill skriva inlägg och kommentarer som sig själva (se bifogade bild ”Skribent i Facebook”). Det fungerar för svar och kommentarer, men inte för det inledande inlägget. I drop-down-menyn finns bara Adninistratörens namn och bild/logga (se bifogade bild ”Skriv något”). Detta måste vara en bugg i Facebook. Om det bara är Admonistratören som får skriva originalinlägget så behövs det ju inte någon drop-downmeny där. Att det finns en sådan men Redaktörerna inte visas där måste alltså vara ett programmenringsfel. / Rolf i Roslagen


rolf i roslagen
Deltagare

    Det verkar som om man här bara kan bifoga en bild till inlägget. Här kommer den första bilden som anges i texten / Rolf i Roslagen

    Gå till sidan, klicka på Inställningar och därefter på Allmänt i vänsterkolumnen. Om du klickar på Redigera vid alternativet Inlägg från besökare, är alternativet Tillåt inte inlägg från andra användare på sidan markerat? (se bild)


    rolf i roslagen
    Deltagare

      Tack! Det svaret gav ett stort steg framåt. Nu kan redaktörerna starta ”nya trådar” under eget namn och bild. Men när jag loggar in som Admin och går till Aktivitetsloggen så hittar jag ingen stans där jag kan godkänna texten för publicering. Att klicka på den vänstra av de två symbolerna ute till höger ger ingen effekt. Var gör jag godkännandet?

      När du går in i aktivitetsloggen så ska skrivaman ännu ovisade inlägg visas. För att godkänna att ett inlägg visas klickar du på den lilla ikonen som ser ut som en cirkel med ett snett steck, till höger om det lilla jordklotet (se bilden). När du klickar på den visas bland annat alternativen Dölj från sida samt Tillåts på sida. Klicka så att du väljer Tillåt på sida, då borde inlägget dyka upp publikt.


      rolf i roslagen
      Deltagare

        Ok, jag hade tydligen inte klickat så att den drop-down-menyn vecklades ut. Nu har jag gjort det, men det nya inlägg som Redaktören Tina Testberg skrev högst upp i flödet i mittenspalten visas inte där utan i den högra spalten under rubriken ”Inlägg från besökare”. Det fanns där redan innan jag godkände inlägget, men då grå-markerat. Så problemet kvarstår: Hur gör man för att redaktörernas inlägg i nya trådar ska visas i mittenspalten?

        Har Tina valt att skriva inlägget som SeniorNet Roslagen och inte som Tina Testberg?


        rolf i roslagen
        Deltagare

          När hon är inloggad som Tina Testberg är ”Gör inlägget som Tina Testberg” markerat under Inställningar / Skribent. När hon skrev inlägget i rutan ”Skriv något” i mittspalten var hennes namn och bild automatiskt vald. Så det verkar funka som det är tänkt. Problemet är som sagt att det hon skrev inte också visas i mittspalten som det gör när Admin SeniorNet Roslagen är inloggad och skriver något där.


          rolf i roslagen
          Deltagare

            Efter det att jag under Inställningar / Allmänt / Inlägg från besökare ändrade från ”Tillåt inte inlägg från andra användare på sidan” till ”Tillåt att besökare på sidan gör inlägg” och bock i rutan ”Granska inlägg som andra gjort innan de publiceras på sidan” så kan vem som helst med ett Facebook-konto skriva inlägg i en ruta i mittspalten som jag (inloggad som Admin) måste godkänna och som då publiceras under rubriken ”Inlägg från besökare” i högerspalten. Så vill jag inte ha det. Innan jag gjorde ändringen kunde vem som helst med ett Facebook-konto skriva svar och kommentarer på inlägg i mittspalten. Det får räcka. Problemet verkar vara att om jag tar bort den möjligheten för alla besökare så kan inte Redaktörerna skriva inlägg i mittspalten under eget namn och bild. / Rolf

            Jag är lite osäker på vad det är du försöker göra, men jag ska förklara en sak så kanske det blir lite tydligare.
            På sidor i Facebook, det vill säga sidor för intressen och så vidare, i det här fallet din sida SeniorNet Roslagen, finns det två stycken användarnivåer skulle man kunna säga – administratör och besökare.
            Personer som är administratörer kan skriva inlägg där sidan står som avsändare, och då kommer man att se sidans ikon och namn uppe till höger i inläggsrutan. Men, och det kan vara här som missförståndet uppstår, inte ens administratörer kan per automatik skriva inlägg under eget namn om inte du har satt inställningarna till att besökare får skriva inlägg.
            Anledningen till detta är att så fort en administratör klickar på sidans ikon och namn uppe till höger i inläggsrutan och växlar till det egna namnet, växlar de även från att vara administratörer till att vara besökare – och om besökare inte får skriva inlägg får inte ens administratörer göra det när de har klätt på sig besökardräkten.


            rolf i roslagen
            Deltagare

              Jag har uppfattat det så att det finns inte två utan tre nivåer: Administratör, Redigerare/Redaktörer och Besökare. Se denna PDF-fil:

              http://senros.se/Redaktorer-kan-inte-gora-egna-inlagg.pdf

              Där står det att ”Redigerare kan redigera sidan, skicka meddelanden och göra inlägg…”. Inlägg brukar ju betyda den första texten i en ny tråd.

              I själva verket finns det fem stycken så kallade sidoroller som alla har olika inställningar och möjligheter för vad de kan göra.
              https://www.facebook.com/help/289207354498410

              Det finns dock fortfarande två nivåer för vilka som kan skriva inlägg, och de är de vi var inne på tidigare, nämligen om besökare kan eller inte kan skriva inlägg (se inlägg #2 i tråden). Det finns mer om detta i Facebooks hjälpavsnitt, närmare bestämt under Moderering/Hur styr jag vad besökare kan publicera på min sida?.
              https://www.facebook.com/help/329858980428740/


              rolf i roslagen
              Deltagare

                Av tabellen på https://www.facebook.com/help/289207354498410 framgår att en Redigerare kan ”Skapa och ta bort inlägg som sidan” och under Inställningar / Skribent kan Redigeraren bestämma om det ska ske i sidans eller i eget namn. Eftersom en Redigerare har behörigheter som vanlga Facebook-användare inte har så är hen inte en ”Besökare”, alltså gäller inte det som står under https://www.facebook.com/help/329858980428740/ Redigerarna.

                Är det för dig helt otänkbart att det här problemet kan bero på en miss i kodningen?

                 

                Nejdå, det skulle vara första eller sista gången som det dyker upp en bugg hos Facebook. Jag kan slå vad om att de vill kolla upp saken, så klicka på den lilla pilen längt upp till höger på sidan (den inringade pilen på bilden) och välj Anmäl ett problem. Det startar en guide så att problemet rapporteras på ett korrekt sätt.


                rolf i roslagen
                Deltagare

                  Det var det första som jag gjorde och bifogade den där PDF-filen. Det enda som har hänt är att det kom ett ganska intetsägande e-brev där de tackade för synpunkterna. Men jag får väl göra som jag gjorde för att få Google att fixa ett fel i Google Sites: Jag skickade ett ”pappersbrev” till deras svenska avdelning. Det hade effekt, men det kan bero på att (enligt ett rykte) finns programmerarna som sköter Google Sites i Sverige.

                  Tack för att du ägnat tid åt mitt problem. Jag lade in samma fråga i Eforum

                  http://eforum.idg.se/forum/92-internet-%E2%80%93-%C3%B6vrigt/

                  men där har det inte hänt någonting.  /  Rolf

                  Nu har jag inte läst deras e-postsvar, men det kan ha varit frågan om ett automatiskt svar för att bekräfta att din felrapport har kommit fram och väntar på att tas om hand av en tekniker.

                  Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.