Startmenyn och cortana fungerar inte

Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 5 månader sedan.
Skapare
Paul Isaksson
Medlem

Jag har en stationär Ecerdator drygt två gammal. För  en månad sedan uppgraderade jag till Windws 10. Allt har fungerat bra till för några dagar sedan. Nu är det stop för internet och e-post. På skärmen kommer skylten för Dreiver Reviver upp och sedan meddelandet ”Allvarligt fel. Startmenyn och Cortana fungerar inte. Vi försöker åtgärda det nästa gång du loggar in! Logga ut nu”

Det hjälper inte hur många gånger jag än loggar ut och in.

Vad gör jag?

Bara för att vara på den säkra sidan – är det programmet Driver Reviver från Reviversoft du syftar på?

 

Om du kör med en svensk Windows 10 och inte har ändrat de geografiska inställningarna så ska inte Cortana fungera eftersom den funktionen inte är lanserad i Sverige. Om du struntar i att logga ut, verkar datorn fungera som den ska?


goranandersson
Deltagare

    Fick samma meddelande ”allvarligt fel, startmenyn och cortana fungerar inte” det visade sig att jag ”råkat” klicka på surfplatteläge i åtgärdscentrum.
    Tog bort surfplatteläget, har därefter fungerat som vanligt.

    Göran

    Där ser man, så enkelt och så svårt kan det vara ibland. Snyggt jobbat att du löste problemet.


    xonxoffse
    Medlem

      Har också drabbats av samma el men har lite större problem. Kan köra program som finns på skrivbordet men kan inte avsluta och stänga av. Det enda som syns i menyraden längst ner är det lilla fönstret och ett förstoringsglas. Inget går att klicka på och Window + x funkar inte heller.

      Har ni testat att ladda hem den stora uppdateringen som släpptes för några dagar sedan? Det är en jätteuppdatering som både ska ta hand om buggar och lägga till nya funktioner, det är möjligt att den kan reda ut problemen.

      Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.