tr.anpdm.com

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
shellström2014
Medlem

Hej

Jag kommer inte in i t.ex Internet Explorer utan kommer bara till tr.anpdm.com som inte verkar släppa igenom kommandot. Är detta någon form av virus?

 

Det kan vara virus, men det låter snarare som någon form av så kallad malware som har kapat datorn. Det kan vara så enkelt som att det bara är webbläsarens startsida som är bytt, och att det är därför den hela tiden försöker gå till samma webbplats. Testa att gå in i menyn Verktyg, Internetalternativ. Se till att fliken Allmänt och kontrollera vad som är webbläsarens startsida. Om det är tr.anpdm.com eller vad som verkar vara någon annan suspekt webbplats, testa om det går att byta startsida, och om det i så fall hjälper.

Oavsett om det hjälper eller inte skulle jag rekommendera att du installerar Malwarebytes’ Antimalware som ligger på cd:n och uppdaterar det med de senaste datafilerna inifrån programmet. Sedan startar du om datorn och startar i felsäkert läge (tryck F8 från det att datorn börjar starta om tills det kommer upp en meny där du kan välja att starta i felsäkert läge, det kan behövas flera försök). Sedan kör du den komplett genomsökning med programmet och ser om det hittar några skräpprogram som kan utplånas från datorn.

Hej

Tack för svaret nu fungerar det igen. Det verkar som att webbläsarens startsida var utbytt av något(n). Jag kör antimalware så ofta som möjligt!

 

Bra att det ordnade sig, och hatten av att du gör regelbundna sökningar efter malware.

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.