Trivial fråga

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 6 månader sedan.
Skapare
Molde
Medlem

Jag kommer åt en hemsida i Norge där jag är registrerad som gäst i deras system. Däremot kan jag inte logga in. Jag vet att jag sriver alla uppgifter rätt, men servern svarar att jag angett fel ”brukernavn eller lösen” Jag har haft kontakt med deras webbmaster och de kan logga in på systemet med mina uppgifter utan problem. Kan jag möjligen ha någon inställning i brandväggen fel? Eller någon annan parameter möjligen?

Det tycker jag inte låter som någon trivial fråga, om än klurig att besvara. Det kanske är så att du råkar ha Caps Lock eller Num Lock när du skriver lösenordet, eller att du inte har det nu med råkade ha det när du registrerade dig? Om lösenordet innehåller några andra tecken än de vanlig a-z, A-Z och 0-9 kanske inloggningen tolkar något tecken fel, så att lösenordet måste bytas. Har inte webbplatsen en automatisk funktion för att ordna lösenord om man har glömt sitt befintliga? I så fall kan det vara värt att testa den så att du får ett autogenrerat lösenord skickat till dig. Du har ju visserligen inte glömt lösenordet men det du har fungerar inte, så effekten blir ju ungefär densamma.
Om du har lösenordet någonstans på datorn, testa att kopiera lösenordet och klistra in det i inmatningsfältet för att eliminera risken att skriva fel. Ibland kan det vara svårt att se skillnad på exempelvis ett gement l och siffran ett, bokstav o och siffran noll, och så vidare.

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.