uppdatering win10

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 7 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Följde tidningens räd att uppdatera till senaste win10 versionen. Startade uppdatering och lade mig. Sen dess får jag svart skärm och aldrig igång min HPdator. Finns ju inget felsäkert läge i win10 från nån tangenttryckning och eftersom jag aldrig får igång windows så står jag ju där utan chans. Finns det något sätt att få igång datorn?

När blir skärmen svart? Syns det aldrig någonting alls på skärmen, eller syns BIOS-informationen vid uppstarten men det blir svart när Windows ska laddas in? Ändrar strömlampan på skärmen färg för att indikera att skärmen får en videosignal från grafikkortet?


clabo48
Deltagare

    Nu skall ni få höra på grejer. Jag ledsnade och tog datorn till en dataaffär. De startade datorn och den fungerade perfekt. Jag fick den rengjord på begäran eftersom den var på resande fot. Jag såg med båda ögon hur den fungerade både med DVI och VGA. Åkte hem och startade den, Samma problem. Jag hade en slärm till prövade den. Fungerade inte. Då prövade jag VGA anslutning och då fungerade det. Det innebär att antingen har kabeln gått, osannolikt, eller också är det DVI ingången på skärmen som gick sönder precis under uppdateringen. Hur stor sannolikhet är det att detta skall inträffa? Kan väl bara hända mig min eländige stackare?

    Precis allting kan sluta att fungera när som helst och under de mest osannoliga omständigheter. För mig är det nätverkssladdar som brukar sluta fungera vilket jag vanligtvis brukar upptäcka efter att ha felsökt datorer, router och switchar.

    Det var ju skönt att det inte var datorn, det hade troligtvis varit det både dyraste och trassligaste att reda ut. Nu får du avgöra om du vill chansa på en ny DVI-sladd eller kanske investera i en ny fräsch skärm.

    Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.