websearchers

Detta ämne innehåller 16 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  clabo48 9 år, 7 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Jag har av någon anledning fått in malware eländet websearchers i min dator. Jag använder Firefox och win7. Har läst det mesta om detta elände och försökt, men blir inte av med eländet. Har kört malwarebytes och tagit bort allt i karantänen, men lika fullt dyker den upp varje gång jag startar Firefox. Finns inget under avinstallera program. Vad skall jag göra? Har försökt med systemåterställning, men datorn klarar inte av bak i augusti. Jag är förtvivlad över skrotet.

Det är inte så att det faktiskt har avinstallerats och bara ligger kvar som startsida och sökmotor i Firefox? Det kan du kolla om du dels trycker på ALT-tangenten, går in i menyn Verktyg och väljer Inställningar. Under fliken Allmänt visas vilken startsida som används.

Därefter undersöker du de installerade sökmotorerna genom att klicka på den lilla pilen precis bredvid ikonen i sökföltet och väljer Hantera Sökmotorer. Finns Websearch med där markerar du sökmotorn och klickar på Ta bort-knappen.

 


clabo48
Deltagare

    Allt detta har jag gjort, men det hjälper inte!

    Har du sett till att uppdatera AntiMalware med de senaste datafilerna, och därefter kört programmet i felsäkert läge?


    clabo48
    Deltagare

      Ja jag har uppdaterat, men varför i felsäkert läge?

      När man startar datorn i felsäkert läge startar dator färre processer och bakgrundsprogram än när man starta i normalt läge. Datorn fungerar egentligen inte helt som den ska i felsäkert läge eftersom väldigt mycket är avstängt, men det betyder också att det finns en chans att skadliga program inte har startat tillsammans med ”normala” Windows, eller att de har startat men inte har kunna gömma sig. Därför kan de förhoppningsvis lättare hittas och tas om hand av exempelvis AntiMalware och, där det är relevant, antivirusprogram.

      Och bara för att undvika missförstånd, så menade jag att först uppdatera programmet, därefter starta om datorn i felsäkert läge och låta det söka igenom datorn.


      clabo48
      Deltagare

        Jag förstår inte vitsen. Det blir väl mer skit att hitta om man kör som vanligt. Jag tog bort allt i karantänen, efter att först suttit och gått igenom allt och tagit bort allt med websearchers. Jag uppgraderade och sen gjordes ny sökning utan att den hittade nåt. Det verkar omöjligt att få bort och jag får nog leva med detta så länge datorn lever.

        Det ska du inte behöva.

        Likheten med felsäkert läge och normalt läge är att den potentiella summan ”skit” är lika stor eftersom det ligger lagrat på hårddisken. Skillnaden med att köra i felsäkert läge och normalt läge är att programmen har svårare att dölja sig i systemet när sökningen görs i felsäkert läge.

        För att ta ett enkelt exempel – ett skräpprogram kan startas automatiskt när man startar datorn i normalt läge, och en del av det programmet gör är att aktivt försöka gömma sig i systemet så att AntiMalware och liknande program inte ska kunna hitta det. Om man däremot startar Windows i felsäkert läge körs inte programmet, vilket betyder att det inte kan arbeta för att gömma sig och därmed ligger vidöppet för att hittas.


        clabo48
        Deltagare

          Nu startade jag datorn i felsäkert läge och körde malwareprogrammet som ingenting hittade. Nu börjar det se uppgivet ut. Verkar ju som ingenting hjälper.

          Du sa att det dyker upp varje gång du startar Firefox, hur yttrar sig det? Är det startsidan som är en websearch-sida och/eller är det sökmotorn i säkrutan som är det? Får du sökresultat från websearch trots att du säker i andra sökmotorer? Visas websearch-prylar även i Internet Explorer?


          clabo48
          Deltagare

            När jag startar upp Firefox så startar mina flikar från förr som jag angivit i inställningar samt min hemsida som jag valt. Alltid startar webserchers med en flik längst bak och den är aktiv, dvs man står där. Det talar om hur låg prestanda med mera annan skit och sidan heter nåt med istart…. Jag har tagit bort det bland sökmotorerna, men det hjälper inte. Programmen är borttagna, men nån stans finns nån skit kvar i registret som gör att det startar varje gång. Jag har läst trådar som påstår man skall återställa Firefox till ursprung. Det hjälper ej heller. Nu börjar detta se olösligt ut, tyvärr.


            clabo48
            Deltagare

              Hittade på webben en tråd som jag läste och jag gick in i REGEDIT och tog bort allt med webssearch men inte ens det hjälpte. Man undrar hur djupt detta ligger?

              Vi har några verktyg i rockärmen fortfarande.

              1. Om du startar Firefox via en genväg på skrivbordet, högerklicka på ikonen och välj Egenskaper. Under fliken Genväg, undersök vad som stor i fältet Mål. Om det står någonting med http:// istart.webssearches.com/?type…, radera allt detta och klicka på OK-knappen.

               

              2. Starta Firefox och skriv about:config i adressfältet och tryck på Enter. Här dyker det upp en varningsruta som man verkligen ska ta på allvar, men klicka på Jag lovar, jag ska vara försiktig-knappen. Nu dyker det upp en skärm med en stor mängd värden, men längst upp finns ett sökfält. Sök efter webssearches och se om det dyker upp något. Om det gör det, högerklicka i tur och ordning på alla upphittade fält och välj Återställ. När du har gjort det, stäng Firefox och starta det igen för att se om det har blivit någon skillnad.


              clabo48
              Deltagare

                Ja det står websearchers där men det går inte radera då säger den ogiltig sökväg. Har prövat annan adress men resultatet godkänns inte. Ogiltig sökväg. Verkar som eländet har tagit över datorn.


                clabo48
                Deltagare

                  Nu jädrar fick jag bort det som administratör och la dit firefox.exe och nu verkar det som den gett sig åtminstone temporärt. Jag tackar för benägen hjälp och är imponerad över er uthållighet.

                  Jag ska be att få poängtera att det var lika mycket uthållighet från din sida. 🙂

                  Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.