Wi Fi nätverkskort

Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
gert-anders978688
Åskådare

Pa min bärbara dator har jag problem med Wi Fi nätverkskortet. Varje gång jag startat datorn och loggat in, så efter en minut kopplas Wi Fi ner. Jag får då slå på Nätverkskortet igen och sedan brukar det fungera utan avbrott, men ibland kan det koppla ner igen.Detta har blivit så här sedan jag uppgraderade till windows 10 från windows 7. Undrar om någon annan har samma problem och om det finns någon lösning.Drivrutinerna till nätverkskortet är uppdaterade.

Den här typen av problem brukar nästan alltid bero på drivrutinerna, antingen att datorn använder inbyggda drivrutiner som brukar fungera aningen bättre än inte alls, eller att drivrutinerna är för fel operativsystem, men jag utgår från att du har dubbelkollat detta eftersom du säger det.

Har du möjlighet att testa med nätverkssladd för att se om det fungerar bättre? Fungerar andra enheter som är anslutna till det trådlösa nätverket, även när dator inte har kontakt med det?

En annan sak du skulle kunna testa att söka efter och starta Felsökning. Klicka på rubriken Nätverk och internet och därefter på Nätverkskort. Nu behöver du bara följa guiden för att låta Windows leta efter fel som kan inkludera nätverkskortet.


gert-anders978688
Åskådare

    Jag har också provat att felsöka som du beskriver. Det enda som hittas är att nätverkskortet är frånkopplat, inga andra fel upptäcks.

    Jag har också uppdaterat drivrutiner ,men datorn svarar att de bästa drivrutinerna används redan.Jag har testat med nätverkssladd, då kopplas jag inte ner.Jag har också provat i olika trådlösa nätverk men samma sak händer . Andra enheter i nätverken fungerar normalt.

    Det konstiga är att när datorn startat så är nätverkskortet aktivt, men efter 1 minut kopplas det ifrån utan att jag kopplar upp mej på internet eller gör något annat med datorn.

    Mystigt tycker jag.

    Det skulle kunna handla om att datorn försöker spara energi genom att koppla ner nätverkskortet om det inte har varit trafik på en stund, och därefter misslyckas (av någon anledning) med att aktivera kortet igen. Testa följande:
    Sök efter och starta Ändra datorinställningarna för strömsparläge. Klicka på länken Fler energiinställningar. I vänsterkolumnen klickar du på länken Ändra datorinställningarna för strömsparläge följt av Ändra avancerade inställningar. I fönstret som dyker upp, leta reda på Inställningar för trådlöst nätverkskort och klicka på det lilla plustecknet till vänster som texten, och klicka därefter på det lilla plustecknet vid Energisparläge. Vid inställningarna, se till att välja alternativet Hög prestanda, och klicka därefter på OK-knappen.

    När det gäller drivrutinerna, testa i stället att besöka tillverkarens webbplats, antingen datortillverkarens om det är ett inbyggt eller korttillverkarens om det är ett USB-kort. Det kan vara så att det finns modernare drivrutiner där än vad Windows hittar på sina egna servrar.


    gert-anders978688
    Åskådare

      Tyvärr så hjälper inget av dina förslag på åtgärder.Jag har hämtat drivrutiner från tillverkarens hemsida. Konstaterade dock att det inte fanns någon drivrutin för windows 10, enbart för windows 7 och 8.1.Jag laddade ner för win 7 och ominstallerade dem ,men det hjälpte inte.Felet beror kanske då på fel drivrutiner.Det konstiga är att ibland kan jag vara ansluten i 1-2 timmar utan att jag kopplas ner. Men plötsligt blir jag nedkopplad ,då jag ansluter igen blir jag nedkopplad igen med detsamma. Detta kan jag upprepa flera gånger, men plötsligt förblir jag uppkoplad en timme eller mer.Jag ger upp, tänker skaffa en trådlös USB adapter istället för det inbyggda nätverkskortet, får se om det fungerar.

      En överflödig kommentar men jag säger det ändå, dubbelkolla att det finns drivrutiner för Windows 10 för det nya nätverkskortet innan du halar fram plånboken. För att vara på den säkra sidan, gå även in i Enhetshanteraren och inaktivera det inbyggda nätverkskortet innan du ansluter det nya.

      Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.