Windows 10 och IE

Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  vernerulrik 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag tvekar att installera Windows 10. Det beror på att jag är osäker på om webbläsaren Internet Explorer fungerar tillsammans med Windows 10. Min bank, Nordea, säger att Windows 10 går bra att använda, men det går inte bra att använda den nya webbläsaren Microsoft Edge. Då blir man ju kluven! Med Windows 10 vill man ju gärna också kunna använda Edge, eller hur? Så jag tvingas alltså fortsätta använda Internet Explorer och Windows 8, eller?

Det kan vara så att Nordea helt enkelt försöker täcka sin egen rygg. Jag lägger dock in en liten brasklapp då jag använder Mobilt BankID för att logga in på Nordea och inte någon dosa eller liknande. Men jag ska försöka vara lite mer strukturerad…
När jag loggar in på Nordea använder jag Mobilt BankID och det fungerar utan några som helst problem oavsett om jag använder Edge eller Internet Explorer 11.
När jag loggar in på min andra bank använder jag en bankdosa och samma säkerhetsprogram som Nordea använder, och det fungerar utan några som helst problem oavsett om jag använder Edge eller Internet Explorer 11.
Det enda jag inte använder är alltså kombinationen bankdosa och Nordea, så där vågar jag inte svara hur det fungerar, men bortsett från den kombinationen har jag inga problem alls.

Om Nordea säger att Edge inte fungerar, be dem gärna förklara vad det är som inte fungerar.


vernerulrik
Deltagare

    Nordea svarar såhär:

    Edge har inte testats tillräckligt i våra system för att den ska ingå i våra tekniska krav.

    I stora drag fungerar det dock att använda Edge på Nordea men om det blir något fel så har vi än så länge inte support för det.

    Våra godkända webbläsare för Windows 10 är Internet Explorer, Mozilla Firefox samt Google Chrome.

     

    Ah, det förklarar saken, Edge går alltså att använda men Nordea har enligt sig själva inte testat Edge tillräckligt för att våga lova något.

    Med andra ord lär det inte vara någhra som helst problem att uppgradera till Windows 10 eftersom Nordea själva säger att det fungerar med Internet Explorer. Om du skulle upptäcka att det på något sätt inte fungerar med Edge, då är det bara att använbda IE i stället, bägge finns ju som bekant i operativsystemet.


    vernerulrik
    Deltagare

      Tack! 🙂

      Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.