Hitta lätt till tidigare använda filer och mappar

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 3 månader sedan.
Skapare
Leffe38
Medlem

Djupt nere i din pc finns en användbar mapp som heter Tidigare. Här samlas kontinuerligt genvägar till de filer eller mappar du besökt. Genvägarna läggs så att sist använt placeras högst upp. Du hittar mappen här:

C:Användare’namn’AppDataRoamingMicrosoftWindowsTidigare

Lägg en genväg på skrivbordet så har du nära till dokument och mappar du arbetat med under senare tid. Det finns gott om plats jag räknade till ca 150 poster.

 

Detta gäller Windows 7 och 8. 


wolvesdancin
Deltagare

    Tyvärr, Leffe, så är din metod inget ”kassaskåpssäkert” sätt att hålla reda på dokument och mappar man arbetat med på sin dator under senare tid. Förstås beroende, Leffe, på vad du menar med ”senare tid”. Den språkligt korrekta innebörden syftar i nu förevarande sammanhang på minst flera dygn. Hur som helst så utgör mappen ”Tidigare” (i den engelska versionen ”Recent Items”) oftast en av de mappar som datoranvändaren låter sitt OS tömma när han/hon stänger av sin dator. Märk väl att detta är en statistisk utsaga som inte kan ges annan individuell innebörd än just en statistisk sådan. Alltnog frågar jag mig vad man kan göra för att undvika tömningen? Märk väl att jag inte har något bra svar utan gärna ser någon bidra med ett tips på en lösning.    

    Forumet ’KOM MED DINA BÄSTA TIPS’ är stängt för nya ämnen och svar.