Tips om ren omstart

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

I den här tråden ställer man ju inga frågor. Det är alltså helt missvisande anvisningar som kräver av dig att du, när du skriver i denna tråd, måste ställa en ny fråga i Fråga-oss-forumet om ”Kom med dina bästa tips”. Svårgenomskådligt är ett understatement. Hur som helst lämnar jag här som komplettering av en artikel i PC-Tidningen ett par enkla tips om s.k. ren start av Windows.

Vad menas med ”ren start” och hur gör jag en sådan på min dator?

När du startar Windows normalt så startas samtidigt många andra grundläggande systemprocesser, antivirusprogram, systemverktyg och eventuellt andra program. Dessa extra program och tjänster kan i vissa fall orsaka störningar när program installeras eller körs. När du väljer att göra en ”ren start” startas Windows med en minimal uppsättning drivrutiner och startprogram vilket medför att du kan felsöka många problem. Uppsättningen drivrutiner och startprogram är ännu färre än vid start i s.k. Felsäkert läge.

”Ren start” av Windows XP

Om du vill ha hjälp med att utföra en ren start i Windows XP ska du klicka på länken nedan och följa anvisningarna från Microsoft.

http://support.microsoft.com/kb/310353

”Ren start” av Windows Vista/Windows 7

Om du vill ha hjälp med att utföra en ren start i Windows Vista/Windows 7 ska du klicka på länken nedan och följa anvisningarna från Microsoft.

http://support.microsoft.com/kb/929135/sv

”Ren start” av Windows 8/Windows 8.1

Om du vill ha hjälp med att utföra en ren start i Windows 8/Windows 8.1 ska du klicka på länken nedan och följa anvisningarna

http://winaero.com/blog/how-to-perform-a-clean-boot-of-windows-8-and-windows-8-1-to-diagnose-issues/

Forumet ’KOM MED DINA BÄSTA TIPS’ är stängt för nya ämnen och svar.