Adobe Flash Player

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
Agapetus
Medlem

Har en stationär PC med Windows 7, automatiska uppdateringar – allt fungerar bra UTOM Adobe Flash Player. Det är nerladdat och installerat. Varje gång ett program kräver AFPlayer trrycker jag på TILLÅT, begäran försvinner, men återkommer efter en stund med samma enfaldiga fråga. Vad göra ?

Fråga 2: Scanning aV dia-Positiv med en Cannon scanner fungerar bra, men bilderna blir så mörka. Har ngn ett tips ?

MVH Agapetus


wolvesdancin
Deltagare

    Vad beträffar din fråga om den krånglande Adobe Flash Player (AFP) beror felfunktionen oftast på att oavsett om Microsoft Internet Explorer 11 (MIE11) är din standardwebbläsare, så medför något tillägg i MIE11 störningar i AFP:s funktion. Starta därför din MIE11 och 

    1. Klicka på Kugghjulet uppe till höger och välj ”Internetalternativ”
    2. I rutan som öppnas, välj fliken ”Avancerat” och klicka på Återställ.  

    Eftersom åtgärden Återställ försätter IE11 i ett ”avskalat” tillstånd utan tillägg så är det lämpligt att du först antecknar vilka aktiverade tillägg och sökmotorer m.m. du har. När du med knapptryckningen på Återställ rensat din IE11 på sådana tillägg, så testa först att det går att installera AFP på normalt sätt samt att AFP fungerar som den ska. Fungerar AFP ändå inte är det något annat som är fel. Troligast är dock att AFP nu fungerar. Då börjar du successivt – ett i taget- återställa alla dina tillägg till IE11 och testar för varje nytt tillägg om AFP fortfarande fungerar. När du hittat det tillägg som hindrar AFP att fungera, måste du avstå från att använda det.

    Beträffande frågan om skanningen av diapositiv lär ju det faktum att de skannade bilderna blir mörka innebära ett fel i inställningen av exponeringen. Man kan ju formulera svaret så att bilderna blir överexponerade. Naturligtvis kan det vara fråga om att både inställning av balans mellan ljust o mörkt behöver ändras samtidigt med en annan exponering. Försök hitta skannerparametrarna och testa med att ändra inställningarna av exponering och/eller kontrast och/eller balansen mellan mörkt och ljust (dark and light).   

    Agapetus, är det en 32- eller 64bitars Windows 7?


    Agapetus
    Medlem

      Det är en 64-bitars Windows /. MVH Agapetus


      Agapetus
      Medlem

        Det verkar som om Explorer är 32-bitars, medan Windows 7 är 64-bitars. MVH Agapetus

         

        Fungerade det att återställa inställningarna?


        Agapetus
        Medlem

          Svar: nej det fungerade inte.

          Testa följande:
          Klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Internetalternativ. Klicka på fliken Avancerat och titta under avdelningen Säkerhet. Är alternativet Aktivera 64-bitarsprocesser för utökat kernelläge aktiverat/förbockat? Om det inte är det, aktivera det och klicka på okej, och starta om datorn. Testa sedan igen om det har löst problemet.


          wolvesdancin
          Deltagare

            1. Fungerade det förslag som PC-Tidningen Support gav om att Aktivera 64-bitarsprocesser för utökat kernelläge?

            2. Har du nu koll på hur du ändrar foto-parametrarna för dia-skanningen? Om du har ett bildbehandlingsprogram som t.ex. Photoshop kan du ju i stället välja alternativet att göra de föreslagna justeringarna med hjälp av det programmet. 


            Agapetus
            Medlem

              Adobe Flashplayer: Har försökt alla förslag, men NoGo. AFP fortsätter begära tillstånd att köra AFP för viss sida, men accepterar inre mitt svar: Tillåt, utan fortsätter att ställa samma fråga. Har därför gjort det enda ytterligare jag kan komma på:jag har nu  avinstallerat AFP. MIE verkar fungera bra ändå. Har inte Microsoft ngt eget flash-program ? Agapetus

              Flash är Flash, och det finns tyvärr inte något relevant alternativ som kör Flash-filer. Microsoft hade på sätt och vis en konkurrent till Flash som hette Silverlight och som i de flesta avseenden var både bättre och säkrare än Flash (det körde dock inte Flash-filer och Silverlight-filer). Eftersom en majoritet av både användare och utvecklare fortsatte att använda Flash la de ner Silverlight. Det finns och fungerar visserligen fortfarande, men det är en viss zombiestämpel på det.
              Däremot har Microsoft en inbyggd version av Flash i Windows 8 som är fristående från ”vanliga” Flash och som körs i det Windows 8-specifika gränssnittet.


              wolvesdancin
              Deltagare

                För att gå till ”live-versionen” av the Adobe Flash Player Settings Manager av Adobes s.k. Global Settings Security Panel som ingår i Flash Player Help så kan du med fördel haka på länken 

                http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager04.html

                Men då måste du ha installerat AFP igen. The Adobe Flash Player Settings Manager är nämligen en s.k. ”live-version”. Denna Settings Manager skulle kunna vara dig till viss hjälp. 

                 

                Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.