Adobe Flash Player Error

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Mitt OS är Win 7 (x64) Ultimate.

Efter att ha lagt ner 9 timmar på att göra en ren ominstallation samt installerat mångder av betalprogram som t.ex. Nero 14 blir jag ganska modfälld när jag inte kan installera Adobe Flash Player. Norton antivirus och brandvägg har jag först deaktiverat. Jag får trots det följande felmeddelande:

Install_flashplayer14x32ax_chra_dy_awa_aih.exe  System error

The program can’t start because MSVCR110.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem. 

Enligt instruktioner lämnade av Microsoft har jag kört följande scanning som skulle ha återställt filen MSVCR110.dll om den hade saknats. Men den finns tydligen, åtminstone att döma av resultatet av scanningen.

C:Windowssystem32>sfc /scannow

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Om jag så endast utnyttjar en enda återställningspunkt så försvinner program som det tagit mig massor av tid att installera.

 

Det kanske inte har med just den här saken att göra, men när jag väljer att ladda hem Flash Player för Windows 7 x64 har filen ett annat namn än den du försöker installera. Den jag får hem heter install_flashplayer14x32ax_gtbd_awe_aih.exe.

Om du går till https://get.adobe.com/se/flashplayer/otherversions/ och laddar hem just din specifika version, fungerar det bättre med installationen då?


wolvesdancin
Deltagare

    Nej det funkar inte. Försökte installera om MSVCR110.dll och fick då svaret att filen var ominstallerad – genom att ha skrivits över den existerande MSVCR110.dll – det lilla fönstret som dyker upp och som säjer att installationen av Flash Player inte kan starta är ju alltså en luring. Att det dessutom är så envist att det inte går att få bort med Ctrl+Alt+Delete tycks vara en del i något sorts angrepp på datorn. Vad göra? 


    wolvesdancin
    Deltagare

      Har kört alla de sorters datorskydds- och anti-program inklusive Nortons rootkit-slukare, men hela tiden får jag bara svaren att min dator är frisk. Trots att den alltså inte är det. När det där lilla bedrägliga fönstret om den saknade dll-filen dyker upp så är det inte mycket som fungerar. I skydd av det kan ju en ”klåfingrig” e ”långfingrig” person tillåta sig några friheter med min dator kanske.

      Du skulle kunna testa att ladda hem och installera Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64) och se om den lyckas göra en ominstallation blanda annat av den filen (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632). Du kan eventuellt behöva tanka hem fler uppdateringar från Windows Update efteråt.

       

      En annan sak du också kan testa är att gå in i C:WindowsSystem32 och söka efter filer som heter något med MSVCR100 i början. Du lär inte hitta någon MSVCR110.dll, men det kan finnas filer som heter exempelvis msvcr100_clr0400.dll eller något liknande. Ta i så fall en kopia (mycket viktigt att du tar en kopia) och döper om den kopian till MSVCR110.dll. Fungerar inte det behöver du radera den ”nydöpta” filen igen.

      Finns det inte någon fil som börjar med MSVCR100 plus något mer är det inget att göra med det här försöket.


      wolvesdancin
      Deltagare

        Det första förslaget stupar på att ”A newer version of Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable has been detected on the machine.”

        Det andra förslaget funkar inte heller. Tack i alla fall för hjälpen. Tycker det är besynnerligt att det fel jag råkat ut för inte har något känt ”boot”-e-medel.

        Eftersom jag gjort en mssa installationer bara under den senaste timmen innan det här felet dök upp, så denb äldsta återställningspunkten bara två timmar gammal. Går det inte att gardera en utvald återställningspunkt så att den inte raderas? Microsoft har tänkt helt fel när dom antar att äldre återställningspunkter inte kan vara guld värda?

        När man som jag kör OS på en liten 240 GB SSD, Kan man då reservera plats på en vanlig HDD åt vad som krävs sparat för att kunna exekvera äldre återställningspunkter. Jag anser att Microsoft inte har ägnat tillräcklig energi åt att skapa lösningar för hårdvarukonfigurationer med en eller flera SSD samman med en eller flera HDD i en o samma dator.  

         

         

         

         

        Ett sätt att tvinga fram en uppdatering är att helt enkelt avinstallera den senaste uppdateringen. Det är lite chansartat eftersom det är lite som att spela Jenga med en rad uppdateringar gjorda efter varandra och så plockar man bort en ”i mitten av tornet”, så jag överlåter på dig att avgöra om du vill chansa. Du gör detta genom att starta Windows Update och klicka på Installerade uppdateringar längst ner till vänster. Sök efter Visual i sökrutan uppe till höger så kommer alla uppdateringar av Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable att visas. Högerklicka på den senaste versionen och klicka på Avinstallera. När avinstallationen är gjort kör du Windows Update så borde nya uppdateringar dyka upp för installation.

         

        Återställning är egentligen synnerligen kraftfullt och begränsas i mångt och mycket bar aav hur mycket utrymme man låter Windows använda för att lagra återställningspunkter, men för att verkligen utnyttja funktionen maximalt krävs två saker:

        1. Gott om utrymme.

        2. Att man gör egna återställningspunkter och inte bara förlitar sig på att installationbsprogram ska göra dem.


        wolvesdancin
        Deltagare

          Det fel som Win 7 (x64) rapporterar som beroende på att MSVCR110.dll saknas kan, som i mitt fall, bero på att Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable installeras i samband med installationen av grafikkortet.

          (Inom parentes sagt framgår denna installation inte av de i Windows Update uppräknade uppdateringarna, och inte heller syns där Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable oavsett om man försökt installera den eller ej. Inte heller bland de dolda uppdateringarna.)

          Lösningen är att på Microsofts web-sida först installera Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable samt därefter köra reparationsalternativet av Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable och sist av allt testa att Adone Reader och Adobe Flash Player nu kan installeras och köras utan problem.

          Inte ens Microsoft eller Adobe har observerat att detta förfarande kan lösa det aktuella problemet.  Åtminstone om man installerat grafikkortet AMD HD 6450 DX11.

          Tack för att du uppmärksammade mig på att problematiken kan ha sin upprinnelse i en Visual-installation.  Och jag hoppas att min lösning kan hjälpa fler än mig.   

          Skönt att det ordnade sig, och snyggt att du klurade ut lösningen. 🙂

          Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.