Airmagnet WiFi Analyzer

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
peterfra
Åskådare

I PC-T #9-2014 hade ni en demo av Airmagnet WiFi Analyzer.

Ni glömde informera om att demoprogrammet inte fungerar IRL, utan har en förinstallerad ”dummy”-miljö. Jag testade och ändrade mina routrar ett antal gånger men ingen av mina eller någon annan av grannarnas enheter, visade sig i programmet utan bara en mängd okända enheter.

Jag plockade hem en ”riktig” demo från företaget (som ska fungera i 14 dagar) och hittade andra nät men inte mina egna.

Lite märkligt var det när jag upptäckte enheter på 5GHz trots att min dator inte supporter det.

Ännu märkligare var det att jag fortfarande såg alla nät trots att jag stängde av mitt WiFi-kort.

Testar ni inte programmen IRL som ni lägger ut på CD’n? Då hade ni kunnat skriva att detta är en demo som inte fungerar i verkligheten utan den visar enbart HUR programmet ser ut. Det hade sparat mig några timmar som jag kunnat använda till annat istället!

/Peter


peterfra
Åskådare

    Har nu fått svar från svenska agenten:

     

     

    Tack för input, vi på 7LAB säljer Fluke produkterna i Sverige men ansvarar inte för deras kampanjer, som du nu laddat ned.

    Det är korrekt, nedladdningen är helt värdelös för användning då den inte kan användas för analys av ditt nätverk.

    Du kan dock spela in PCAP filer med wireshark/airpcap och sedan exportera in i wifi analyzer.

    De som aktivt promotar denna programvara borde meddela kunden produkten för nedladdning inte kan användas för realtid protokollanalys.

    Nu har vår cd-ansvarige berättat hur det ligger till, och ni har fullständigt rätt. Det har skett en grov miss, och den versionen av programmet som finns med på skivan registrerar inte nätverk i din närhet utan visa förinspelade loggfiler.

    Så här skriver han:

    Programmet AirMagnet Wifi Analyzer Demo, som ligger på CD9, kan dessvärre inte utföra den uppgioft som vi påstor på sida 26 i tidningen: att ta reda på om ditt nätverk fungerar med standarden 802.11ac. Programmet visar visserligen ä mängd olika nätverk, men dessvärre är det inte nätverk i din närhet utan en analys av förinspelade sökningar. Betalversionen av programmet klarar av det vi skriver, men tyyvärr alltså inte den version som vi skickar med på cd:n.

    Vi rekommenderar därför att du i stället loggar in i din routers administrationsgranssnitt och läter rätt på en punkt som heter någonting i stil med ”Nätverkstyp”. Om 802.11ac inte nämns, har din router bara stöd för 802.11n och tidigare standarder.

    Vi beklagar denna miss.”

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.