äldre progam i 8.1

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 7 månader sedan.
Skapare
anjos3
Deltagare

Köpte för flera år sedan ett program på CD i Tyskland, ”Glückwunsch 12”. Min Laptop saknar CD/DVD läsare men jag kunde kopiera det från min stationära till ett externt minne och därifrån till min bärbara, fick visserligen veta att det ej var kompatibelt men det var bara att fortsätta och det har fungerat klanderfritt under Win8. 
Nu har en uppdatering skett till Win8.1 utan att jag bett om det. Har inte velat uppdatera just för att jag läst att Win 8.1 inte kan köra gamla program. Ett fönster kommer upp där jag ombeds att ange serienumret. Det har jag inget, programmet är från Data Becker och de har uplphört. Har skickat allting till Dropbox och försökt starta det därifrån och får då  veta att VERSIT.DLL saknas.
Skulle det hjälpa att ladda ner filen och installera den i Windows/System 32? 
Programmet fungerar fortfarande fint på min stationära med Win7. 

Det enda sättet att ta reda på det är att först skapa en återställningspunkt och därefter testa.
Möjligen missförstår jag, men om du med ”ladda ner filen” menar att tanka hem något från internet så vill jag å det bestämdaste avråda från det. Det är väldigt vanligt att hackare och liknande otrevliga personer bakar in sabotageprogram och bakdörrar i DLL-filer och sedan erbjuder dem som ”ersättningsfiler” på internet. Gör inte det.

Med tanke på kompatibilitetsproblemen skulle jag dock rekommendera att du i stället letar reda på ett nytt program för arbetet, ett som fungerar med moderna operativsystem och fortfarande uppdateras.


anjos3
Deltagare

    Skulle gärna köpa ett nytt program om det fanns något. Har förgäves letat efter gratulationsprogram. Folk chattar, sms-ar och spelar. Då lönar det sig inte att utveckla den typ av program som jag efterlyser.
    Tackar i alla fall för svaret 

     

    Är det ett program för att göra egna gratulationskort och sådana grafiska prylar? I så fall kanske Photo Card 2 från Ashampoo kan vara något för dig? Det är på svenska och har en testversion, däremot står det inget på webbplatsen om det fungerar med Windows 10. Det fungerar dock upp till och med Windows 8.1 så det borde fungera med Windows 10, och eftersom det finns en testversion kan du testa både om det fungerar och om du tycker om det.
    https://www.ashampoo.com/sv/sek/pin/0686/0-Ej-Inloggad/photo-card-2

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.