Avast Free Antivirus

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 7 månader sedan.
Skapare
user-439803
Åskådare

Har precis laddat ner Avast Free Antivirus och får nu beskedet att Windows defender antivirus o Avasti bråkar och båda har lagt sig som inaktiva. Skall man behålla bara Windows AV ? Vilken är att föredra, för en enkel användare ? Båda kan ju inte vara kvar, tydligen !

Det stämmer, man ska aldrig har två stycken antivirus på datorn och du har precis upptäckt varför. 🙂

Det är ganska mycket tycke och smak vilket du väljer att använda. Jag tittade precis på de senaste siffrorna för säkerhetsprogram från bolaget vi brukar använda oss av, och där får Avast Free Antivirus 19.6 betyget 6/6 i skydd, 5,5/6 i prestanda och 6/6 i användarvänlighet. Microsoft Defender får i samma test 6/5, 5,5/6 och 6/6 så utan att gräva ner oss för mycket i detaljer är de likvärdiga. Möjligtvis kan faktiskt Avast upplevas som lite mer lättanvänt eftersom det så att säga är enkelt att identifiera som antivirusprogrammet, medan Microsofts lösning är ”nedgrävd” tillsammans med alla andra inställningar för Windows.


user-439803
Åskådare

    Tack, håller mig till Windows AV då jag inte lyckas med att avinstallera detta i alla fall 🙁

    Det går faktiskt inte att avinstallera Windows antivirus eftersom det är en integrerad del av operativsystemet, däremot räcker det att stänga av den för att andra antivirusprogram ska fungera.


    pclandön
    Åskådare

      Tack för svaret. Jag får inte begäran om någon kod. Jag får endast meddelande att programmet går inte att avinstallera och det står ”att detta program är inte associerat med någon app för att slutföra åtgärden.  Installera en app eller skapa en association på sidan inställningar för Standardappar om det redan finns en app installerad.”

      Jag förstår inget av detta.

      Om det inte går att avinstallera på vanligt sätt, testa Avasts framtagna verktyg för ändamålet. Det finns på deras hemsida.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.