Bitdefender hindrar åtkomst till mitt ATG-konto

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
user-331399
Åskådare

Hej!
Sedan i lördags kommer jag inte längre in på mitt ATG-konto via min dator. Däremot fungerar inloggning via mobil. Enligt ATG’s support är det Bitdefender som stoppar inloggningen. Jag får meddelandet”login.atg.se skickade inga data” när jag försöker logga in. Inloggning via mobil fungerar dock. Jag har fått två tips av ATG-supporten för att åtgärda problemet, men inget av förslagen har givit resultat. Förslagen är att via kugghjulet i Bitdefender klicka på Exclusion, Add Exclusion,Add URL och skriva login.atg.se och sedan klicka på Cancel i det ena förslaget och i det andra skriva login iam.at.se
Om nu detta problem med Bitdefender inte går att lösa funderar jag på att återgå till Avast Free Antivirus i stället för Bitdefender. Är det OK?

Ralph Lundgren
[email protected]

 

 

Det borde inte vara några problem att byta till ett annat antivirus. Det låter dock lite underligt att Bitdefender skulle blockera just ATG. Vad är det för Bitdefender du använder? Är det samma problem i alla webbläsare?


user-331399
Åskådare

    Det program jag har installerat i min dator är det av PC-tidningen rekommenderade Bitdefender Antivirus Free. Jag har inte haft problem med ATG-kontot med vare sig Crome, Firefox eller Edge tidigare. Problemet är dock inte bara mitt enligt ATG’s support, som f n jobbar med Bitdefenders bromsning av inloggning på ATG-kontot.

    Då låter det som att problemet ligger i knät hos ATG. I så fall så blir det ju till att byta antivirus om du inte känner för att vänta tills ATG har löst problemet. Då handlar det mest om vilket du vill använda, om det är Avast eller kanske det som är inbyggt i Windows 10.


    user-331399
    Åskådare

      Jag har nu bytt ut Bitdefender mot Avast Free Antivirus och nu fungerar kontakten med ATG igen.  Ser inte det ut som  att det är hos Bitdefender som problemet ligger?/ Ralph

      Man kan säga att det ligger hos bägge. Eftersom Bitdefender är, kanske inte den enda men en av väldigt få, säkerhetsprogram som blockerar ATG så ligger en del av problematiken hos Bitdefender som du säger. Samtidigt är det ATG:s hemsida som gör någonting som får Bitdefender att reagera, så en del av problemet ligger hos dem också. Enligt vad de sa när du pratade med dem så verkar de ju arbeta för att lösa problemet på sitt håll.


      user-331399
      Åskådare

        Jo det ligger nog något i det du skriver. Tack för konversationen och för möjligheten att få tillgång till den här förnämliga tjänsten att dryfta sina dataproblem!/ Ralph

        Det bästa är att du fixade så att du både är skyddad och kan använda webbplatsen igen. Det är inte bara en utan två tummar upp tycker jag.

        Ämnet ’Bitdefender hindrar åtkomst till mitt ATG-konto’ är stängt för nya svar.