Bläddra bland bilder

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 6 månader sedan.
Skapare
klajon03
Deltagare

Hej, när jag laddar ner bilder från kamerans minneskort samlar jag dom ofta i en mapp. När jag sen öppnar mappen finns det ibland möjlighet att bläddra, antingen med piltangenten eller med symbolen i t ex programmet Microsoft Foton. Men ibland går det inte att bläddra, utan jag måste öppna varje bild separat. Såvitt jag kan se sker detta helt slumpvis. Ibland kan det gå att bläddra vid ett tillfälle, men inte vid ett annat. Dock, för det mesta förblir en mapp antingen  bläddringsbar eller inte.

Beror detta på nån inställning som jag inte känner till? Eller finns någon annan förklaring.

Tacksam för hjälp i detta ärende!

Klas J

Är det i Utforskaren du försöker bläddra eller använder du något program?


klajon03
Deltagare

    Jag kan bläddra mellan ikonerna i Utforskaren, men då jag öppnar en bild går det inte att bläddra till nästa utan att separat öppna nästa bild i Utforskaren. Jag har provat alla program som finns tillgängliga i min dator, T ex Microsoft Foton, Paint och Cool File Viewer. Då jag öppnar vissa av mina mappar i t ex Foton kommer det upp framåt- och bakåtpilar bredvid själva bilden och då funkar det, även med piltangenterna. Men för andra mappar kommer inte pilarna upp i fotoprogrammet, och då funkar inte heller piltangenterna.

    Jag kan inte finna någon inställningsfunktion för detta.


    bgjo
    Deltagare

      Om du för muspekaren mot högerkanten av appen, så dyker pilen upp för att bläddra till nästa foto. För du den mot vänstra sidan av appen, så kommer pilen fram för föregående foto. Detta gäller bara när det finns fler än ett foto i bildmappen.

      Bgjo har rätt, bilderna måste finnas i samma mapp för att det ska fungera.

      Om du använder Windows 10-appen Foton kan jag verkligen rekommendera att du experimenterar lite med Samling, Album, Personer et cetera. Den appen är ohyggligt kraftfull när man börjar experimentera med den, den har däremot så slimmad design att det kan vara lätt att missa funktioner. Börja att läsa den här artikeln, men det har tillkommit fler funktioner sedan den publicerades.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.