CCleaner

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 7 månader sedan.
Skapare
user-536493
Åskådare

I många år tjänade CCleaner mig väl och PC tidningen rekommenderade det.

Men så plötsligt ansågs det vara farligt med rekommendation att omedelbart rensa bort det och ersätta med andra föreslagna program.

Därför blev jag förvånad att programmet finns till nerladdning i Fördelszonen

Historien är lite mer intrikat än så. CCleaner var och är ett väldigt bra program, men för några år sedan drabbades utvecklaren bakom CCleaner av att hackare la in skadliga program i de legitima installationsfilerna, vilket ledde till att fler än två miljoner användare fick in malware i sina datorer. Då rekommenderade vi att kasta ut programmet omedelbart och undersöka så att man inte tillhörde de drabbade. Sedan uppdaterade utvecklaren programmet och rensade bort de skadliga filerna så att allt blev bra igen, och då tog vi programmet till nåders igen. Det är därför vi har det i Fördelszonen.

Däremot har vi fortfarande inte Ccleaner som en del av vårt städpaket eftersom programmen vi har lagt där enligt vår uppfattning är bättre… vilket inte betyder att Ccleaner för den delen är farligt eller dåligt, bara inte riktigt lika bra.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.