Check Flash vill datorn inte veta av

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 11 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Eftersom jag har en del USB-minnen tänkte jag kolla dem med Check Flash. Men det smög sig. Datorn vill inte veta av detta program och det varnades både här och där. Så är programmet säkert eller inte?

Om du har hämtat det från Fördelszonen är det testat med de modernaste säkerhetsprogrammen så jag vågar säga att det inte innehåller något dumt. Vad är det för varningar du får?


vernerulrik
Deltagare

    Klickar på Hämta programmet –> check-flash-setup.exe blockerades eftersom den kan vara skadlig för din enhet.

    Klickar på check-flash-setup.exe –> Windows har skyddat datorn. Microsoft Defenders Smartscreen förhindrade att en okänd app startades. Att köra apen kan innebära en risk för datorn. Okänd utgivare.

    Nåväl, jag har testat programmet. Inte ett enda av mina USB-minnen kunde testas.

    Med Use temporary file markerad blir min SanDisc Cruzer Blade betecknad som NO LABEL > [FAT 32] och följande text: Used file system does not support the desired file size and in the selected access type will be tested only 4 090,00 MBytes.

    Ändrar Use temporary file till As physical device (NT-based systems only) och mitt USB-minne betecknas som SanDisc Cruzer Blade och följande text i rött: File or dvice error: Åtkomst nekad.

    Det var alltså en dålig början på det här programmet.

    Att den blockeras av SmartScreen, som är en del av Windows inbyggda säkerhetsfunktioner, är ju frustrerande precis som alla typer av falsklarm från säkerhetsprogram.

    När det gäller själva programmet låter som att det är något säkerhetsprogram/säkerhetsfunktion som spökar eftersom åtkomsten nekas. Vad använder du för säkerhetsprogram på datorn?


    vernerulrik
    Deltagare

      Säkerhetsprogram som jag använder är Avast Free Antivirus, Malwarebytes, Malwarebytes Anti-Rootkit, Rogue Killer, Super AntiSpyware, Ghostpress och ScreenWings.

      Med så många säkerhetsprogram som ska försöka samarbeta skulle det inte förvåna mig om det är något eller några av de programmen som orsakar problemet. I experimentsyfte – testa att stänga av alla utom antivirusprogrammet och försök igen.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.