Chromodo

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år sedan.
Skapare
arne eriksson
Deltagare

Två frågor.

1. Accepteras Chromodo av banker och div. myndigheter? Ex. Swedbank, skatteverket e.t.c.

2. När jag ska installera prog. så tycker inte Norton om den utan säger att den är farlig och tar helt enkelt bort den. Vad beror det på? Är Norton övernitisk?

Arne

1. Det handlar inte om ifall banker och myndigheter accepterar Chromodo (eller någon annan webbläsare för den delen) utan om webbläsaren klarar av att hantera de säkerhetstillägg och liknande funktioner som banker och myndigheter använder. Med tanke på att Chromodo är en ny och fortfarande extremt ovanlig webbläsare skulle jag gissa (med betoning på gissa) att det kommer att bli en del problem på en del webbplatser, men för vanligt surfande ska Chromodo fungera bra.

2. Norton håller nästan överdrivet hårt på säkerheten, så rimligtvis handlar det bara om ett falsklarm som baserar sig på att tillräckligt många kriterier om farlig programvara har uppfyllts. Chromodo har dessutom en historia av att innehålla ganska rejäla säkerhetshål, det kan vara därför som Norton protesterar.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.