Clipdiary stör kortkommando i Excel

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 5 månader sedan.
Skapare
user-331326
Åskådare

Hej
Vid installation av Clipdiary från fördelszonen väljer man ”Hot key” för start av programmet. Default är CTRL/D men det finns möjlighet att ändra detta vilket jag försökte, men efter cirka 10 försök med andra tangentkombinationer och errormeddelanden gav jag upp, det fick bli CTRL/D.
Efter att ha startat Excel och testat att använda CTRL/D för att göra  ”Fill down” startar nu Clipdiary i stället för ”Fill down”, inte helt oväntat.
Jag tog bort ”Hot key” under Options i Clipdiary, startade om datorn, testade i Excel, ingen skillnad.
Jag lade till Excel som program som skall undantas från ”Hot key”, som är definierad i Clipdiary med något bättre resultat, Cipdiary startar inte men inte heller ”Fill down”.

Hur kan jag få tillbaka kortkommandot CTRL/D i Excel?

Har du testat att lägga tillbaka kortkommandot i Excel för att se om det ”skriver över” kopplingen till Clipdiary?


user-331326
Åskådare

    Hej

    Jag har letat efter möjlighet att på nytt definiera CTRL/D / ”Fill down” i Excel (Microsoft Office 2019 Pro) men den knapp som leder till dessa inställningar och enligt helptexter skall finnas längst ner i fönstret under Arkiv, Alternativ, Anpassa menyfliksområdet finns inte i min version av Excel.
    Är den kanske dold av någon anledning?

    Du har upptäckt en sak som jag inte har råkat ut för tidigare, nämligen upptäckten att Excel verkar sakna möjligheten att skapa egna kortkommandon. Om man följer dina instruktioner i Word går det utmärkt, men av någon anledning saknas det i Excel. När jag har jagat en lösning, och inte hittat ett dugg om att skapa kortkommandon i Excel, så är et närmare jag har kommit att Microsoft skriver att om det saknas ett kortkommandon för sådant man gör ofta så underlättar det om man skapar ett makro (och referenser till den här guiden). Däremot verkar det inte längre finnas några möjligheter att anpassa kortkommandon.

    Om och hur det påverkar att återställa befintliga kortkommandon är osäkert, men det borde gå att skapa ett makro för Fill down och knyta det till Ctrl+D.


    user-331326
    Åskådare

      Hej

      Jag har nu följt instruktionerna och skapat makro för ”Fill down” i Excel samt kopplat det till CTRL/D. Det fungerar utmärkt. Allt är precis som vanligt igen.

      Tack för hjälpen

      Skönt att det ordnade sig till slut.

      Ämnet ’Clipdiary stör kortkommando i Excel’ är stängt för nya svar.