"Digilasering"

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 6 månader sedan.
Skapare
flaggenhuset
Åskådare

I samband med en uppdatering ändrades plötsligt texten i några dokument till ett antal siffror, se bifogade exempel.

Jag har utan framgång försökt ställa om dokumenten. Finns det någon förklaring till vad som hänt och hur kan man återställa dokumenten?

Vänligen

Sven Thulin

[email protected]

 

Tyvärr kan jag inte se någon bild så det är svårt att svara på. Vad är det för sorts dokument (Word-dokument, TXT-filer eller något annat)? Öppnas fortfarande rätt program när du dubbelklickar på filerna och innehåller i filerna har ändrats, eller öppnas filerna i fel program?


flaggenhuset
Åskådare

    Det är ett Open Document text

    Sven Thulin

     

    Bifoga filer:
    1. Zimbabve-eng..odt

    Anledningen till att dokumentet ser ut som det gör är att någon har gjort del vid något tillfälle när dokumentet gick från att vara ett Word-dokument till att börja användas i någon av gratisversionerna av de officepaket som finns och som använder ett annat filformat. Dokumentfilen är nämligen ett OpenDocument-format men innehållet är fortfarande Microsoft Word, i dokumentet finns nämligen texten ”Microsoft Word-Dokument MSWordDoc Word.Document.8”.

    Om du inte har möjlighet att gå tillbaka till när det så att säga var rätt format så går innehåller fortfarande att rädda med enformigt arbete. Som du kan se längre ner i dokumentet verkar all text finnas kvar, så du kan kopiera texten till ett tomt dokument och sedan göra det enformiga arbetet att plocka bort överflödiga mellanslag och sådant så att texten blir användbar igen.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.