Digitalisering av negativ

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
krisolinder230176
Åskådare

I nr 7/20 21 finns e. n rubrik ”Digitalisera dina dior och negativ”.  Där beskrivs om scanning men mest om hur man scannar  och redigerar dior. Gäller samma för negativ? Och hur ”framkallar” man negativ?  Finns det någonstans i ett negativ information om när bilden är tagen?

Hälsningar

Kristina

Samma princip gäller för negativ, det tillkommer bara ett steg – att konvertera, eller framkalla skulle man kunna kalla det som du säger – den negativa bilden så att den blir positiv. En del avancerade diaskanners har den funktionen inbyggd men det går att göra digitalt i datorn. Det är dock inte alla program som har den funktionen och det görs lite olika från program till program. Vilket program är det du använder för fotoredigeringar?

Jag är lite osäker på hur det ligger till med tidsinformation på negativ, men jag tror inte att det finns tillgängligt eftersom väldigt få kameror hade någon form av klocka på den tiden och än mindre möjlighet att applicera tiden på filmen. Där kan jag dock minnas fel.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.