DropBox

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 10 månader sedan.
Skapare
anjos3
Deltagare

Har tidigare använd Dropbox från den stationära med Windows 7 och min gamla Laptop med Windows Vista. Sen jag köpte en ny Laptop med Windows 8 går det inte längre. Från Win8 till Win7 går bara men ej tvärtom. Jag jobbar huvudsakligen med den stationära men under semestern vill kunna komma åt filerna från Laptopen.

Jag antar att problemet ligger i Windows-versionen. Från Win8 kan jag frigöra filen och då meddela mig själv via e-post, men gör jag det samma i Win7 får jag visserligen e-postmeddelandet men jag kommer inte åt filen.

Någon som har en lösning?

Jag skulle säga att det inte har något med Windows-versionen att göra, då Dropbox fungerar utan problem på alla moderna Windows-versioner. Den enda lilla asterisken på den informationen är att det finns två olika programversioner av Dropbox för Windows 8 – app-versionen som laddas hem från Store, samt det som kan kallas för den vanliga skrivbordsversionen. De två versionerna gör samma sak men används väldigt olika. Använder du Dropbox-programmen i Windows 7 och Windows 8 (och i så fall är det app- eller skrivbordsversionen du använder i Windows 8), eller använder du bara Dropbox via webbläsaren?

Vad är det för e-postmeddelande du får, är det en automatisk information när det har ändrats filer i ditt Dropbox-konto eller är det något du skickar till dig själv?

 


anjos3
Deltagare

    Jag får nog skrota dropbox och återgå till ett hederligt USB-stick. Någon app har jag aldrig kunnat installera på Windows 8. Har laddat ner Dropbox från webben och och synkningen mellan datorerna har tidigare fungerat perfekt. Nu fungerar synkningen inte längre.
    Förmodligen är det dropbox som ändrat rutinerna. Det finns en mapp Publik, i den kunde man lägga filer och mappar och koden kunde man meddela andra. Försökte den vägen, men mappen fungerar inte längre för ändamålet.
    Jag har ingen router, har skilda abbonemang. Finns det något annat program som kan synka mellan 2 datorer är tacksam för uppgift. 

    Om det bara är du själv som ska nå filerna, strunta i mappen Publik. Det stämmer som du säger att med den mappen går det att dela filer med andra, men du har tillgång till hela Dropbox inklusive den mapp där Publik-mappen ligger.
    Jag föreslår att vi tills vidare struntar i app-versionen och koncentrerar oss på skrivbordsversionen efter som den är mer allmän och fungerar likadant i alla versioner av Windows. Programmet finns att ladda hem här: https://www.dropbox.com/download?plat=win och samma program fungerar med både Windows 7 och 8.1. Installera programmet (eller rättare sagt se till att det är installerat på bägge datorerna), och när programmet startar så se till att koppla programmet på bägge datorerna till samma Dropbox-konto. Det ska räcka för att bägge kontona ska ladda hem och synkronisera det som ligger på Dropbox servrar med det som ligger i de lokala Dropbox-mapparna. Dessa är givetvis tomma direkt efter en nyinstallation, så då tankas allt från servern till datorn. Sedan ska det bara vara att kopiera/flytta en fil till Dropbox-mappen på datorn för att den ska dyka upp på den andra datorn efter en liten stund.
    Det finns två saker som vi kan kolla upp, och kolla detta på bägge datorerna.
    1. Nere till höger på skärmen, i Meddelandefältet bredvid klockan, finns Dropbox-ikonen som ser ut som en liten öppnad låda (vilket är Dropbox logotyp). Det kan finnas en röd markering på den (då är något fel), en blå markering (programmet håller på att synkronisera) eller en grön markering (allt är synkroniserat).
    2. Högerklicka på ikonen, därefter på kugghjulet uppe till höger och välj Preferenser… i menyn.
    3. Gå in under fliken Konto och klicka på knappen Selektiv synkning… i rutan med samma namn. Se till att alla rutorna är markerade och klicka på Uppdatera-knappen om du har behövt ändra något och klicka på OK i nästa dialogruta.Om alla rutor redan är markerade kan du bara klicka på Avbryt.
    4. Gå in under fliken Bandbredd, se till att alternativet Aktivera LAN-synkning är markerat och klicka på OK-knappen.

    Nu borde Dropbox synkronisera som det ska på bägge datorerna. Fungerar det som det ska nu?


    anjos3
    Deltagare

      Tack för det uttömliga svaret.
      Gjorde redan igår i ren frustration en ny installation på bägge datorer innan jag bestämde mig för en avinstallation av dropbox. Såg att den gamla versionen var 3.6.7 och den nya 3.6.8. Under ”Send to” tillkom My Dropbox. Innan fanns bara dropbox som jag själv hade lagt dit. Nu ser allt ut att fungera.
      Har aldrig uppgraderat till 8.1, jag har två mycket gamla program på CD som ej längre kan köpas, dom vill jag inte mista. De fungerar utmärkt på Win8, svarar bara ja om jag vill köra dom ändå. Läste dock en gång att 8.1 inte klarar gamla program. Kommer Win10 att klara gamla program?

      Tack än en gång för det utförliga svaret:) 

      Skönt att det löste sig.

      När det handlar om att köra gamla program får jag hänvisa till det gamla talesättet att Orsa kompani lovar inget bestämt, men jag vågar näst intill lova att om programmen fungerar under Windows 8 så kommer de att fungera med Windows 8.1. Det finns egentligen ingen anledning till varför det inte ska göra det, de flesta skillnaderna mellan 8.0 och 8.1 handlar om funktioner och modifieringar som inte nämnvärt mycket påverkar operativsystemets kärna. Enligt Microsoft är det enklare än så – fungerar det på Windows 7 fungerar det med Windows 8, och fungerar det med Windows 8 fungerar det med Windows 8.1.

      När det gäller Windows 10 återstår det att se hur bra det fungerar i praktiken när operativsystemet har släppts, men enligt Microsoft är det fortfarande likadant – fungerar det med Windows 7, 8 eller 8.1 fungerar det med Windows 10. Enligt tester som gjorts av utvecklare och betatestare är det till och med så att Windows 10 är ännu bättre på att köra gamla program, inklusive program för riktigt gamla Windows som XP, än vad Windows 8 är. Men när det gäller Windows 10 får vi helt enkelt vänta och se, det är ju inte långt kvar nu tills det lanseras.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.