Ersättare till MS Office Picture Manager

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 12 månader sedan.
Skapare
joolo
Medlem

Använder programmet för att snabbt och enkelt beskära bilder och spara ner dem i ett komprimerat .JPG-format för web eller e-post.

I Office 2013 finns, vad jag kunnat se, inte detta effektiva program längre så jag tvingas köra kvar på Office 2010. Jag har testat en del av de bildprogram som ni har haft på cd-skivan/fördelszonen, men inte hittat nåt lika enkelt, framförallt när det gäller att komprimera bilderna från ca 3 MB ner till 30 kB.

Nu undrar jag om ni känner till nåt program som har dessa funktioner och som är lika enkelt som Picture Manager?

Har du tittat på Fotogalleriet som är en del av Windows Essentials?
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/essentials


joolo
Medlem

    Ja, men hittar inte nån komprimeringsfunktion.  Kanske den finns där nånstans men i så fall är den alltför omständig att jobba med.

    Vilken version av Windows är det du använder?


    joolo
    Medlem

      Använder Windows 10 och kör Office 2013.

      Eftersom du har Windows 10 rekommenderar jag att du tittar i Store, där kan det finnas appar som passar dina önskemål perfekt – kanske inte alla funktioner i samma app, men om du kombinerar ett par tre stycken. Adobe Photoshop Express är till exempel väldigt välgjort (och gratis). KVADPhoto+ är också mycket kompetent och har en gratisversion du kan testa, men om du tycker om den lär du vilja betala några tior för att få den kompletta versionen.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.